Questions 23 to 25 are based on the passage you have just heard.
A.She is the most famous children educator in the world.
B.The children's books she has written are very popular.
C.Everybody likes her because of her works.
D.Her life has not become well-known till recently.
A.The ancient background of the stories.
B.Her improper writing of race and gender.
C.The overemphasis of adventure and magic.
D.The old and unfashionable language.
A.They give children a world of their own.
B.They are translated into many languages.
C.They are changed to suit the modem world.
D.They remind the adults of their childhood.
English writer Enid Blyton is one of the most popular authors in the world. More than 400 million copies of her children's books have been sold worldwide and generations of British children have grown up hooked on her stories of adventure and magic.
But not everyone likes Enid Blyton. Some people are objecting to plans to put up a plaque where her house once stood in the town of Beaconsfleld, as part of a festival to celebrate her life and work. They complain that her books are racist and sexist. One of the problems is that Blyton wrote between the 1920s and 1960s. Since that time British society has changed enormously, especially with regards to how we should speak about race, gender, class and how to bring up children.
Generations of children have been willing to overlook the punishments and prejudice and have avidly read her 5,000 short stories and 150 novels. Children's writer Michael Rosen says this is because she knew what children wanted in a story. Adults are usually absent in Blyton's books, allowing children to be powerful: travelling and cooking for themselves, visiting magic lands or solving mysteries. But in modern British life, children are more than ever being constantly watched and controlled, as people become more security conscious. Blyton's books are now published with changes, to make them more acceptable to modern sensibilities, and sales are increasing. Regardless of criticisms, Enid Blyton's stories are as much a part of childhood for this generation of British children, as they were for their parents and grandparents.
23. What can be learned about Enid Blyton?
24. What makes people dislike Blyton's works?
25. What makes Blyton's books regain its popularity?
【小题23】短文开头就点出她是世界上最受欢迎的作家之一，并且More than 400 million copies of her children's books have been sold worldwide." her stories of adventure and magic，由此可知她所写的儿童作品十分受欢迎，因此答案为选项B。
【小题24】短文中说有些人不喜欢布莱顿的书，说她的书racist and sexist，也就是说，这些人认为她在书中对于种族和性别的描述是不恰当的，因此答案为选项B。
【小题25】短文中提到Blyton's books are now published with changes, to make them more acceptable to modem sensibilities, and sales are increasing.由此可知，布莱顿的作品之所以能够销售量有所上升，是因为有人对她的书中的内容进行了改编，使之更适应现代社会的一些价值观。因此答案为选项C。