四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程

首页 > 备考辅导 > 模拟试题 > 六级模拟 >

2018上半年英语六级阅读模拟练习题(208)

2018-04-18 13:52 来源:文都网校 阅读()

  距离2018年6月的考试还有半年,想要轻轻松松地赢得考试,不如从现在开始和小编一起看看一下这些英语六级阅读练习题吧,希望对广大同学有帮助!

  Universities Branch Out

  As never before in their long history, universitieshave become instruments of national competitionas well as instruments of peace. They are the placeof the scientific discoveries that move economiesforward, and the primary means of educating the talent required to obtain and maintaincompetitive advantage. But at the same time, the opening of national borders to the flow ofgoods, services, information and especially people has made universities a powerful force forglobal integration, mutual understanding and geopolitical stability.

  In response to the same forces that have driven the world economy, universities have becomemore self-consciously global: seeking students form around the world who represent theentire range of cultures and values, sending their own students abroad to prepare them forglobal careers, offering courses of study that address the challenges of an interconnectedworld and collaborative (合作的) research programs to advance science for the benefit of allhumanity.

  Of the forces shaping higher education none is more sweeping than the movement acrossborders. Over the past three decades the number of students leaving home each year to studyabroad has grown at an annual rate of 3.9 percent, from 800,000 in 1975 to 2.5 million in2004. Most travel from one developed nation to another, but the flow from developing todeveloped countries is growing rapidly. The reverse flow, from developed to developingcountries, is on the rise, too. Today foreign students earn 30 percent of the doctoral degreesawarded in the United States and 38 percent of those in the United Kingdom. And the numbercrossing borders for undergraduate study is growing as well, to 8 percent of the undergraduatesat America’s best institutions and 10 percent of all undergraduates in the U.K. In the UnitedStates, 20 percent of the newly hired professors in science and engineering are foreign-born, and in China many newly hired faculty members at the top research universities received theirgraduate education abroad.

  Universities are also encouraging students to spend some of their undergraduate years inanother country. In Europe, more than 140,000 students participate in the Erasmus programeach year, taking courses for credit in one of 2,200 participating institutions across thecontinent. And in the United States, institutions are helping place students in summerinternships (实习) abroad to prepare them for global careers. Yale and Harvard have led theway, offering every undergraduate at least one international study or internship opportunity-and providing the financial resources to make it possible.

  Globalization is also reshaping the way research is done. One new trend involves sourcingportions of a research program to another country. Yale professor and Howard Hughes MedicalInstitute investigator Tian Xu directs a research center focused on the genetics of humandisease at Shanghai’s Fudan University, in collaboration with faculty colleagues from bothschools. The Shanghai center has 95 employees and graduate students working in a 4,300-square-meter laboratory facility. Yale faculty, postdoctors and graduate students visit regularlyand attend videoconference seminars with scientists from both campuses. The arrangementbenefits both countries; Xu’s Yale lab is more productive, thanks to the lower costs ofconducting research in china, and Chinese graduate students, postdoctors and faculty get on-the-job training from a world-class scientist and his U.S. team.

  As a result of its strength in science, the United States has consistently led the world in thecommercialization of major new technologies, from the mainframe computer and the integratedcircuit of the 1960s to the Internet infrastructure (基础设施) and applications software of the1990s. The link between university-based science and industrial application is often indirectbut sometimes highly visible: Silicon Valley was intentionally created by Stanford University, and Route 128 outside Boston has long housed companies spun off from MIT and Harvard. Around the world, governments have encouraged copying of this model, perhaps mostsuccessfully in Cambridge, England, where Microsoft and scores of other leading software andbiotechnology companies have set up shop around the university.

  For all its success, the United States remains deeply hesitant about sustaining the research-university model. Most politician recognize the link between investment in science andnational economic strength, but support for research funding has been unsteady. The budgetof the National Institutes of Health doubled between 1998 and 2003, but has risen more slowlythan inflation since then. Support for the physical sciences and engineering barely kept pacewith inflation during that same period. The attempt to make up lost ground is welcome, butthe nation would be better served by steady, predictable increases in science funding at therate of long-term GDP growth, which is on the order of inflation plus 3 percent per year.

  American politicians have great difficulty recognizing that admitting more foreign students cangreatly promote the national interest by increasing international understanding. Adjusted forinflation, public funding for international exchanges and foreign-language study is well belowthe levels of 40 years ago. In the wake of September 11, changes in the visa process caused adramatic decline in the number of foreign students seeking admission to U.S. Universities, and a corresponding surge in enrollments in Australia, Singapore and the U.K. Objections fromAmerican university and business leaders led to improvements in the process and a reversal ofthe decline, but the United States is still seen by many as unwelcoming to internationalstudents.

  Most Americans recognize that universities contribute to the nation’s well-being through theirscientific research, but many fear that foreign students threaten American competitivenessby taking their knowledge and skills back home. They fail to grasp that welcoming foreignstudents to the United States has two important positive effects: first, the very best of themstay in the States and –like immigrants throughout history-strengthen the nation; and second, foreign students who study in the United States become ambassadors for many of its mostcherished (珍视) values when they return home. Or at least they understand them better. InAmerica as elsewhere, few instruments of foreign policy are as effective in promoting peaceand stability as welcoming international university students.

  46. An example illustrating the general trend of universities globalization is Yale’scollaboration with Fudan University on genetic research.

  47. Silicon Valley was intentionally created by Stanford University.

  48. The U. S. federal funding has been unsteady for years for research.

  49. The dramatic decline in the enrollment of foreign students in the U. S. after September 11 was caused by changes in the visa process.

  50. Many Americans fear that American competitiveness may be threatened by foreignstudents who will take their knowledge and skills back home.

  51. From the first paragraph we know that present-day universities have become a powerfulforce for global integration.

  52. Over the past three decades, the enrollment of overseas students has increased at anannual rate of 3.9 percent.

  53. The policy of welcoming foreign students can benefit the U. S. in that the very best ofthem will stay and strengthen the nation.

  54. In the United States, 20% of the newly hired professors in science and engineering areforeign born.

  55. Yale and Harvard give their undergraduates chances for international study or internshipprepare for global careers.

  参考答案:

  46. E)本题考査大学全球化趋势的^个实例,是本次四级考试快速阅读中较难的一题。文章E段 开头指出“全球化同时也正在重新塑造研究的途径”,然后以耶鲁大学的教授兼HowardHughes医 学院研究员Tian Xu为例,讲述了耶鲁大学与复旦大学合作进行人类疾病基因研究的情况,信息 词为 generaltrend of globalization.与题干相符,因此选 E。

  47. F)由文章 F 段的 The link between university-based science and industrial application isoften indirect but sometimes highly visible : Silicon Valley was intentionally created byStanford University, and Route 128 outside Boston has long housed companies spun off fromMIT and Harvard•可知 与题干相符,因此选F。

  48. G)在文章的 G 段,the United States remains deeply hesitant about sustaining the research-univer-sity model. Most politicians recognize the link between investment in science andnational economic strength, but support for research funding has been unsteady.作者指出美国对研究型大学的支持 非常犹豫。大多数政客认识到支持科研有助于提高国家的经济实力(economic strength),但是对 科研的资助却一直不稳定。与题干相符,因此选G。

  49. H)本题定位在 H 段,Adjusted for inflation,public funding for international exchanges andforeign-language study is well below the levels of 40 years ago. In the wake of September 11,changes in the visa process caused a dramatic decline in the number of foreign studentsseeking admission to U.S. universities, and a corresponding surge in enrollments in Australia,Singapore and the U.K. 与题干相符,因此选H。

  50. I 由题干定位 I 段首句 Most Americans recognize that universities contribute to the nation’swell being through their scientific research, but many fear that foreign students threatenAmerican competitiveness by taking their knowledge and skills back home.与题干相符,因此选 L

  51. A)定位文章的 A 段,But at the same time,the opening of national borders to the flow ofgoods, services, information and especially people has made universities a powerful force forglobal integration,mutual understanding and geopolitical stability。指出,随着国境的开放而涌人的商品、 服务、信息,尤其是人员,这一切使得大学成为推动全球一体化、相互理解和地理政治稳定的强大 力量,与题干相符,因此选A。

  52. C)本题题干考査过去三十年中,海外学生的入学人数增长了多少。信息词为past three decade^ 和 enrollment of overseas students。文章 C 段第二句相符,因此选 C。

  53. I)由文章的I段,作者指出大多数美国人没有能认识到,欢迎外国学生在英国求学有两个好处, 其中之一是加强了国家的实力(strengthen the nation)0与题干相符,因此选I。

  54. C)...由题干定位文章 C 段的 20 percent of the newly hired professors in science andengineering-are foreign-born,与题干几乎完全一致,因此选C。

  55. 在文章 D.段后两句,.And in the United States, institutions are helping place students insummer internships abroad to prepare them for global careers. Yale and Harvard have led theway, offering every undergraduate at least one international study or internship opportunityand providing the financial resources to make it possible.作者介绍美国的大学安排学生暑假到国外实习,像耶鲁大 学和哈佛大学至少会给学生安排一次到国外学习或实习的机会,并会提供经济支持,与题干相符, 因此选D。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级协议班 2018年6月大学英语六级协议班

     编辑推荐

备考交流

英语四六级阅读题应该怎么复习?

如何利用词根来背诵英语四六级单词?

2018英语六级翻译小技巧or练习题

2018英语四六级写作规律详解

 

责任编辑:lzx

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2019年6月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2019年6月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018上半年英语六级阅读模拟练习题(206)

下一篇:2018上半年英语六级阅读模拟练习题(209)

关注官方微信
0元领取学习资料