四六级

2019年12月英语四级全套模拟试卷(第6套)

时间:2019-09-02 15:42:37 来源:文都网校 分享:

  2019年上半年英语四六级成绩已经正式发布了,欣喜也罢,悲伤也罢,总之2019年下半年备考要准备起来了,给大家准备了四级模拟题,下面是四级模拟试卷全套之一,赶紧一起来看起来吧!

  英语四级模拟试卷

  PartⅠ Writing (答题时间30分钟)

  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition with the title ON Friendship.Remember to write your composition neatly.You should also base your composition on the outline below.

  1.The need for friends

  2.True friendship

  3.My principle in making friends

  You should write at least 120 words but no more than 180 words.

  PartⅡ listening comprehension

  Section A (three news reports)略

  Section B (two long conversations)略

  Section C (three passages)略

  PartⅢ reading comprehension(答题时间共40分钟)

  Section A

  Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one wordfor each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read thepassage through carefully before making your choices. Each choice in the bank isidentified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on AnswerSheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in thebank more than once.

  Questions 26 to 35 are based on the following passage.

  Britain is not just one country and one people; even if some of its inhabitants think so. Britain is, in fact, a nation which can be divided into several  (26)  parts, each part being an individual country with its own language, character and cultural  (27) . Thus Scotland, Northern Ireland and Wales do not claim to (28) to "England" because their inhabitants are not (29) "English". They are Scottish, Irish or Welsh and many of them prefer to speak their own native tongue, which in turn is (30) to the others.

  These cultural minorities (少数名族) have been Britain's original inhabitants. In varying degrees they have managed to (31) their national characteristics, and their particular customs and way of life. This is probably even more true of the (32) areas where traditional life has not been so affected by the (33) of industrialism as the border areas have been. The Celtic races are said to be more emotional by nature than the English. An Irish temper is legendary. The Scots would rather (34) about their reputation for excessive thrift and prefer to be remembered for their folk songs and dances, while the Welsh are famous for their singing. The Celtic (35) as a whole produces humorous writers and artists, such as the Irish Bernard Shaw, the Scottish Robert Bums, and the WelshDylan Thomas, to mention but a few.

  A) incomprehensible

  B) temper

  C) remote

  D) separate

  E) understandable

  F) forget

  G) generally

  H) temperament

  I) preserve

  J) strictly

  K) traditions

  L) reserve

  M) growth

  N) apply

  O) belong

  Section B

  Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Eachstatement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraphfrom which the information is derived. You may choose a paragraph more than once.Each paragraph is marked with a letter.Answer the questions by marking thecorresponding letter on Answer Sheet 2.

  Endangered Peoples

  A) Today, it is not distance, but culture that separates the peoples of the world. The central question of our time may be how to deal with cultural differences. So begins the book, Endangered Peoples, by Art Davidson. It is an attempt to provide understanding of the issues affecting the world's native peoples. This book tells the stories of 21 tribes, cultures, and cultural areas that are struggling to survive. It tells each story through the voice of a member of the tribe .Mr. Davidson recorded their words. Art Wolfe and John Isaac took pictures of them. The organization called the Sierra Club published the book.

  B) The native groups live far apart in North America or South America, Africa or Asia. Yet their situations are similar. They are fighting the march of progress in an effort to keep themselves and their cultures alive. Some of them follow ancient ways most of the time. Some follow modern ways most of the time. They have one foot in ancient world and one foot in modern world. They hope to continue to balance between these two worlds. Yet the pressures to forget their traditions and join the modern world may be too great.

  C) Rigoberta Menchu of Guatemala, the Nobel Peace Prize winner in 1992, offers her thoughts in the beginning of the book Endangered Peoples. She notes that many people claim that native people are like stories from the past. They are ruins that have died. She disagrees strongly. She says native communities are not remains of the past. They have a future, and they have much wisdom and richness to offer the rest of the world.

  D) Art Davidson traveled thousands of miles around the world while working on the book. He talked to many people to gather their thoughts and feelings. Mr. Davidson notes that their desires are the same. People want to remain themselves~ he says. They want to raise their children the way they were raised. They want their children to speak their mother tongue, their own language. They want them to have their parents' values and customs. Mr. Davidson says the people's cries are the same: "Does our culture have to die? Do we have to disappear as a people?"

  E) Art Davidson lived for more than 25 years among native people in the American state of Alaska. He says his interest in native peoples began his boyhood when he found an ancient stone arrowhead. The arrowhead was used as a weapon to hunt food. The hunter was an American Indian, long dead. Mr. Davidson realized then that Indians had lived in the state of Colorado, right where he was standing. And it was then, he says, that he first wondered: "Where are they? Where did they go? "He found answers to his early question. Many of the native peoples had disappeared. They were forced off their lands. Or they were killed in battle. Or they died from diseases brought by new settlers. Other native peoples remained, but they had to fight to survive the pressures of the modern world.

  F) The Gwich'in are an example of the survivors. They have lived in what is now Alaska and Canada for 10,000 years. Now about 5,000 Gwich'in remain. They are mainly hunters. They hunt the caribou, a large deer with big horns that travels across the huge spaces of the far north. For centuries, they have used all parts of the caribou: the meat for food, the skins for clothes, the bones for tools. Hunting caribou is the way of life of the Gwich'in.

  G) One Gwich'in told Art Davidson of memories from his childhood. It was a time when the tribe lived quietly in its own corner of the world. He spoke to Mr. Davidson in these words: "As long as I can remember, someone would sit by a fire on the hilltop every spring and autumn. His job was to look for caribou. If he saw a caribou, he would wave his arms or he would make his fire to give off more smoke. Then the village would come to life! People ran up to the hilltop. The tribes seemed to be at its best at these gatherings. We were all filled with happiness and sharing!"

  H) About ten years ago, the modern world invaded the quiet world of the Gwich' in. Oil companies wanted to drill for oil in the Arctic National Wildlife Preserve. This area was the please where the caribou gave birth to their young. The Gwich'in feared the caribou would disappear. One Gwich' in woman describes the situation in these words: "Oil development threatens the caribou. If the caribou are threatened, then the people are threatened. Oil company official and American lawmakers do not seem to understand. They do not come into our homes and share our food. They have never tried to understand the feeling expressed in our songs and our prayers. They have not seen the old people cry. Our elders have seen parts of our culture destroyed. They worry that our people may disappear forever."

  I) A scientist with a British oil company dismisses (驳回,打消) the fears of the Gwich'in. He also says they have no choice. They will have to change. The Gwich' in, however, are resisting. They took legal action to stop the oil companies. But they won only a temporary ban on oil development in the Arctic National Wildlife Preserve. Pressures continue on other native people, as Art Davidson describes in his book. The pressures come from expanding populations, dam projects that flood tribal lands, and political and economic conflicts threaten the culture, lands, and lives of such groups as the Quechua of Peru, the Malagasy of Madagascar and the Ainu of Japan.

  J) The organization called Cultural Survival has been in existence for 22 years. It tries to protect the rights and cultures of peoples throughout the world. It has about 12,000 members. And it receives help from a large number of students who work without pay. Theodore MacDonald is director of the Cultural Survival Research Center. He says the organization has three main jobs. It does research and publishes information. It works with native people directly. And it creates markets for goods produced by native communities.

  K) Late last year, Cultural Survival published a book called State of the Peoples: a Global Human Rights Report on Societies in Danger. The book contains reports from researchers who work for Cultural Survival, from experts on native peoples, and from native peoples themselves. The book describes the conditions of different native and minority groups. It includes longer reports about several threatened societies, including the Penan of Malaysia and the Anishina be of North American. And it provides the names of organizations similar to Cultural Survival for activists, researchers and the press.

  L) David May bury-Lewis started the Cultural Survival organization. Mr. May bury-Lewis believes powerful groups rob native peoples of their lives, lands, or resources. About 6,000 groups are left in the world. A native group is one that has its own langue. It has a long-term link to a homeland. And it has governed itself. Theodore MacDonald says Cultural Survival works to protect the rights of groups, not just individual people. He says the organization would like to develop a system of early warnings when these rights are threatened .Mr. MacDonald notes that conflicts between different groups within a country have been going on forever and will continue. Such conflicts, he says, cannot be prevented. But they do not have to become violent. What Cultural Survival wants is to help set up methods that lead to peaceful negotiations of traditional differences. These methods, he says, are a lot less costly than war.

  36. Rigoberta Menchu, the Nobel Peace Prize winner in 1992, writes preface for the book Endangered Peoples.

  37. The book Endangered Peoples contents not only words, but also pictures.

  38. Art Davidson's initial interest in native people was aroused by an ancient stone arrowhead he found in his childhood, which was once used by an American Indian hunter.

  39. The native groups are trying very hard to balance between the ancient world and the modern world.

  40. By talking with them, Art Davidson finds that the native people throughout the world desire to remain themselves.

  41. Most of the Gwich'in are hunters, who live on hunting caribou.

  42. Cultural Survival is an organization which aims at protecting the rights and cultures of peoples throughout the world.

  43. According to Theodore MacDonald, the Cultural Survival organization .would like to develop a system of early warnings when a society's rights are to be violated.

  44. The book State of the Peoples: a Global Human Rights Report on Societies in Danger describes the conditions of different native and minority groups.

  45. The Gwich' in tried to stop oil companies from drilling for oil in the Arctic National Wildlife Preserve for fear that it should drive the caribou away.

  Section C

  Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions orunfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C andD . You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on AnswerSheet 2 with a single line through the centre.

  Passage One

  Questions 46 to 50 are based on the following passage.

  Like fine food,good writing is something we approach with pleasure and enjoy from the first taste to the last.And good writers,like good cooks,do not suddenly appear full-blown.Quite the opposite,just as the cook has to undergo a particular training,mastering the skills of his trade,the writer must sit at hisdesk and devote long hours to achieving a style in his writing,whatever its purpose is—schoolwork,matters of business,or purely social communication.

  You may be sure that the more painstaking the effort,the more effective the writing,and the more rewarding.

  There are still some faraway places in the world where you might find a public scribe to do your business or social writing for you,for money. There are a few managers who are lucky enough to have the service ofthat rare kind of secretary who can take care of all sorts of letter writing with no more than a quick note to work from.But for most of us,if there is any writing to be done,we have to do it ourselves.

  We have to write school papers,business papers or home papers.We are constantly called on to put words to papers.It would be difficult to count the number of such words,messages,letters,and reports put intomails or delivered by hand,but the daily figures must be extremely large.What is more,everyone who writes expects,or at least hopes whatever he writes will be read,from first word to last,not just thrown into some “letters-to-be-read” files or into a wastepaper basket.This is the reason we bend our efforts toward learning and practicing the skills of interesting,effective writing.

  Choose correct answers to the question:

  46.In this passage,good writing is compared to fine food in that _______.

  A.both writers and cooks have to work a long time every day

  B.both are essential to life

  C.both are writers and cooks can earn a good living

  D.both are enjoyable

  47.A public “scribe” (Para 2,Line 1) is _____.

  A.a secretary who does your business or social writing

  B.a machine that does writing for you

  C.a public school where writing is taught

  D.a person who ears a living by writing for others

  48.According to the passage,some managers don‘t have to do any letter writing because _____.

  A.they rely on quick notes C.they have a computer to do it

  B.they have excellent secretaries D.they prefer making phone calls

  49.According to the author,if your letter is thrown into some “letter-to-be-read” file,______.

  A.it will receive immediate attention

  B.it will be dealt with by the secretary

  C.it is likely to be neglected

  D.it is meant to be delivered soon

  50.The purpose of the author in writing this passage is _____.

  A.to explain and persuade

  B.to comment and criticize

  C.to interest and entertain

  D.to argue and demonstrate

  Passage Two

  Questions 51 to 55 are based on the following passage.

  On average,American kids ages 3 to 12 spent 29 hours a week in school,eight hours more that they did in 1981.They also did more household work and participated in more of such organized activities as soccer and ballet (芭蕾舞)。Involvement in sports,in particular,rose almost 50% from 1981 to 1997:boys now spendan average of four hours a week playing sports; girls log hall that time. All in all,however,children‘sleisure time dropped from 40% of the day in 1981 to 25%

  “Children are affected by the same time crunch (危机) that affects their parents” says Sandra Hofferth,who headed the recent study of children‘s timetable.A chief reason,she says,is that more mothers are working outside the home.Nevertheless,children in both double-income and “male breadwinner” householdsspent comparable amounts of time interacting with their parents 19 hours and 22 hours respectively.In contrast,children spent only 9 hours with their single mothers.)

  All work and no play could make for some very messed-up kids.“Play is the most powerful way a child explores the world and learns about himself,” says T. Berry Brazelton,professor at Harvard Medical School Unstructured play encourages independent thinking and allows the young to negotiate their relationships withtheir peers,but kids ages 3 to 12 spent only 12 hours a week engaged in it.

  The children sampled spent a quarter of their rapidly decreasing “free time” watching television.But that,believe it or not,was one of the findings parents might regard as good news.If they‘re spending less time in front of the TV set,however,kids aren’t replacing it with reading.Despite efforts to get kids more interested in books,the children spent just over an hour a week reading.Let‘s face it,who’s got the time?

  Choose correct answers to the question:

  51. By mentioning “the same time crunch” (Line 1,Para.2) Sandra Hofferth means ________.

  A.children have little time to play with their parents

  B.children are not taken good care of by their working parents

  C.both parents and children suffer from lack of leisure time

  D.both parents and children have trouble managing their time

  52.According to the author,the reason given by Sandra Hofferth for the time crunch is ________.

  A.quite convincing

  B.partially true

  C.totally groundless

  D.rather confusing

  53.According to the author a child develops better if ________.

  A.he has plenty of time reading and studying

  B.he is left to play with his peers in his own way

  C.he has more time participating in school activities

  D.he is free to interact with his working parents

  54.The author is concerned about the fact that American kids ________.

  A.are engaged in more and more structured activities

  B.are increasingly neglected by their working mothers

  C.are spending more and more time watching TV

  D.are involved less and less in household work

  55.We can infer from the passage that ________.

  A.extracurricular activities promote children‘s intelligence

  B.most children will turn to reading with TV sets switched off

  C.efforts to get kids interested in reading have been fruitful

  D.most parents believe reading to be beneficial to children

  Part IV Translation ( 答题时间30分钟 )

  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese intoEnglish. You should write your answer on Answer Sheet 2.

  气功(Qigong)是中国文化的杰出遗产(legacy),也是传统中医的一个重要组成部分。它是以调心、调息、调身为手段的身心锻炼方法。气功能解乏并改善睡眠质量,从而提高工作效率。因此,在当代中国气功仍然很流行。气功分为医疗气功(healing Qigong)和健身气功(fitness Qigong两类:医疗气功用于治疗身体疾病;健身气功主要用于强健体魄,延缓衰老。越来越多的外国人加入练气功的行列。

  PartⅠ Writing 答案

  说明:写作部分占整套试卷的15% =106.5分

  在这部分你要达到63.9分为及格。

  这是一篇议论文,要求根据提纲来展开论述。论述时应层次分明,先论述生活中缺少不了朋友,然后再论述什么才是真正的朋友,并在此基础上阐明自己交友的原则。

  随着社会的发展,社会节奏的加快,人与人之间的关系反而淡漠了。每个人身上都或多或少反映着某种心理疾病,人们渴望交友。在范文中,第一段先阐明在社会交往中离不开朋友,再分别从两个方面指出遇到困难时可以从朋友那儿得到帮助;高兴,娱乐时可以和朋友分享。通过 first,secondly加强文章的逻辑性。第二段在论述什么是真正朋友时引用成语“患难见真交”,使其更具说服力。最后一段表明自己的交友态度,总结全文。

  Writing Sample

  As a human being,one can hardly do without a friend.Society is made up of individuals,and making friends is a very important part in our life.Friends can give you a lot.First,if you have trouble with some problems,you can consult your good friends and exchange opinions.Thus,you will feel comfortable and encouraged.Secondly,if you wish to do some physical exercises,such as playing table tennis,you could play with friends and have a good time.

  But what is true friendship?Some people think friends are people whom they can play with.In my opinion,a friend in need is a friend indeed.True friendship can encourage you when you are in difficulties.A true friend not only shares with you your joy and happiness but also your trouble and anxiety.When you need him,he will give you a hand and spare no efforts.

  As far as I'm concerned,I wish to make as many friends as possible.The world is a big family,and we will feel relaxed in a friendly atmosphere.I wish some day we can all be friends.

  PartⅢ reading comprehension 分值说明

  说明:阅读部分占整套试卷的35% =248.5分

  英语四级阅读选词填空每题3.55分,其余每题都是7.1分。

  1、选词填空一篇 5% 10个题,每小题3.55分

  2、长篇阅读一篇 10% 10个题,每小题7.1分。

  3、仔细阅读 20% 10个题 共2篇,一篇5个题,每小题14.2分。

  时间:40分钟 在这部分你要达到149分为及格,做对18个左右即可。

  Section A 答案解析

  26.【解析】 D。此处应填形容词,修饰名词parts。文章首句即提出观点Britain is notjust one country and one people“英国不只是一个国家和一个民族”,又从后文的divided int0,each part以及individual corn.时可知英国被分成几个分离的部分,选项中只有separate表达了这个意思,故D正确。

  27.【解析】 K。此处应填名词。选项中有四个词temper temperament,traditions和growth,能和language和character并列且能被cultural修饰只有traditions,其他几个名词不符合文意。

  28.【解析】 0。此处应填动词原形。前文中说明英国被分成独立的几部分,各自保留自己的文化传统;后文中“because…”说明苏格兰、北爱尔兰以及威尔士的居民不承认自己是“English”,说明他们并不承认自己属于“England”,故这里应该选择belon9。apply也可以和t0连用,但apply t0表示“将……应用于”,不符合上下文意思。

  29.【解析】 J。此处应填形容词或副词修饰English。选项中的副词有generally和strictly,文中要表达的意思是因为这几个部分都有自己的语言和文化传统,所以严格来说,他们不是“English”,但他们都属于English。故strictly符合文意。generally“一般地,大体地”放在原文意义上不够严谨。三个形容词不能使语义通顺。

  30.I解析l A。此处应填形容词。从前文中“prefer to speak their own native tongue”,即苏格兰语、爱尔兰语和威尔士语,而这些语言对the others来说是陌生的,听不懂的。那么就不难从选项中的in come.sensible和understandable中选择前者,故incomprehensible“不能理解的”正确。

  31.【解析】I。由manage t0结构可知此处要填的是动词原形。选项中的动词原形还有forget,preserve,re.serve和apply。从下文中“traditional life has not been SO affected”可知他们成功地保留了自己的传统,排除forget和apply;reserve和preserve都有“保留”的意思,前者指存留起来以派别的用场,后者指想办法保持原样,强调抵制破坏因素,故preserve符合文意。

  32.【解析】C。此处应填形容词修饰areas。从后文“where traditional life has not been SO affected by the…of industrialism…人们的传统生活受工业化……的影响没有那么大的地方”可以推知,这些地方是比较偏远的地方,选项中的remote。偏僻的,遥远的”符合上下文意思。

  33.【解析】 M。此处应填名词。border area“边界地区”的工业化发展比remote area要快,所以此处要填的词是表示上升、增长的词,表示工业化的发展,选项9rowth“增长,发展”符合上下文意思。

  34.【解析】F。此处应填动词原形。would rather和prefer意思相同,表示“宁愿”的意思。前面说的是过分节俭的坏名声,后面说的是宁愿让人记住他们的民歌与舞蹈。所以填入动词的意思应该与remember意思相反,选项中的forget符合上下文意思。

  35.【解析】 H。此处应填名词。选项中剩下的名词还有temper和temperament。前者指脾气,指情绪上的主要特征,后者指特征、气质,尤指带感情色彩的个性和在社交上的个性。这里指的是整个凯尔特民族的特征,故temperament正确。

  Section B 答案解析

  36. Rigoberta Menchu, the Nobel Peace Prize winner in 1992, writes preface for the book Endangered Peoples. 1992年诺贝尔和平奖的得主Rigoberta Menchu女士为《濒危民族》这本书作序。

  【解析】 C)。细节题。根据句中关键词Rgoberta Menchu可定位至c)段首句。危地马拉的Rigoberta Menchu女士是1992年诺贝尔和平奖的得主。她在《濒危民族》这本书的序言中提出了自己的观点。由此可见 Rigoberta Menchu女士为《濒危民族》这本书作序。

  37. The book Endangered Peoples contents not only words, but also pictures.

  《濒危民族》这本书不仅包括文字,还包括图片。

  【解析】 A)。细节题。本题着眼点在The book Endangered Peoples,因此锁定有关这本书的介绍信息, 可定位至首段。该段末句是:Davidson先生记录了他们的述说,Art Wolfe和John Isaac拍摄照片,一个名为塞拉俱乐部的组织出版了这本书。由此可知,这本书不仅有文字而且还有图片。

  38. Art Davidson's initial interest in native people was aroused by an ancient stone arrowhead he found in his child- hood, which was once used by an American Indian hunter.Art Davidson最初开始对土著民族感兴趣,源自小时候见到的一个美洲印第安猎人用过的石制箭头。

  【解析】E)。细节题。根据句中关键词in the interesting native people和an ancient stone arrowhead可定位至E)段。他说小时候他发现过一个非常古老的石制箭头,从那时起,就激起了他对土著民族的兴趣。这个石箭头是被用作武器来猎食的。猎人是一位早已作古的美洲印第安人。

  39. The native groups are trying very hard to balance between the ancient world and the modem world.

  土著民族艰难地尝试在古今世界之间寻求平衡。

  【解析】 B)。细节题。根据句中关键词the native groups和balance between the ancient world and the mod- em world可定位至B)段后三句。他们处在古代世界和现代世界之间。他们希望继续保持这两个世界的平衡。但是,抛弃传统、融入现代世界的压力非常大。

  40. By talking with them, Art Davidson finds that the native people throughout the world desire to remain themselves.

  通过交谈,Art Davidson得知所有的土著居民都希望自己的民族得以存续。

  【解析】D)。细节题。根据句中关键词the native people,desire和remain themselves可定位至D)段。 Davidson先生发现他们有着共同的愿望。他说,人们希望他们的民族可以延续。

  41. Most of the Gwich'in are hunters, who live on hunting caribou.

  哥威迅族人绝大部分是猎人,以狩猎驯鹿为生。

  【解析】F)。细节题。根据句中关键词the Gwich in和hunting caribou可定位至F)段。与句中意思一致的两句话是:现在,哥威迅族的人口大概有5000,主要以狩猎为生。狩猎驯鹿就是哥威迅人的生活方式。

  42. Cultural Survival is an organization which aims at protecting the rights and cultures of peoples throughout the world.文化拯救协会组织旨在保护世界各民族的权利和文化。

  【解析】J)。细节题。根据句中关键词Cultural Survival和protecting the rights and cultures of peoples可定位至J)段的前两句。文化拯救协会这一组织已成立22年了。它试图保护世界各民族的权利和文化。

  43. According to Theodore MacDonald, the Cultural Survival organization would like to develop a system of early warnings when a society's rights are to be violated.

  Theodore MacDonald 称:文化拯救协会欲建立一个早期预警系统。

  【解析】L)。细节题。根据句中关键词Theodore MacDonal和a system ofearly warnings可定位至末段中间部分。Theodore MacDonald指出文化拯救协会旨在保护各民族的权利,并不是只保护个人权利。他说,该组织欲建立一个早期预警系统,当这些权利遭到威胁时向人们提出警告。

  44. The book State of the Peoples: a Global Human Rights Report on Societies in Danger describes the conditions of different native and minority groups. 《世界濒危民族的人权报告》这本书描述的生存现状。

  【解析】K)。细节题。根据句中关键词the book a Global Human Rights Report on Societies in Danger可定位至K)段。该段对这本书进行了详细介绍,其中包括描述内容,即不同土著民族和少数民族的生存现状。

  45. The Gwich' in tried to stop oil companies from drilling for oil in the Arctic National Wildlife Preserve for fear that it should drive the caribou away.

  哥威迅族人阻止石油公司在北极国家野生动物保护区勘探石油,因为担心这样会把驯鹿吓跑。

  【解析】 H)。细节题。根据句中关键词stop oil companies from drillin9和drive the caribou away可定位至 H)段二至四句。石油企业想在北极国家野生动物保护区勘探石油。这片区域是驯鹿繁殖下一代的地方。哥威迅人担心驯鹿会消失。

  Section C Passage One 答案解析

  答案及解析:

  46.[D] 文章首句提到,如同美味的食物,我们可以从好的作品中获得乐趣和享受,D与之相符,故为答案。

  47.[D] 原文第2段首句提到,这种public scribe会帮你写商业文件或社会交流文章,但他们也会收费的,D与之相符A中的secretary应该是不收贵的,故排除;D中的machine与文中的remote places不相符,故也可排除。

  48.[B] 文章第2段第2句提到,个别幸运的经理只需写下简便的笔记,其秘书就会写好所有的信件,因此B为答案。

  49.[C] 文章第3段倒数第2句的大意是:我们希望自己写的东西能被人从头到尾地读,能不被扔进“letters-to-be read” file,且根据下文的a wastepaper basket可推测这里说的是希望自己写的东西不被忽视,故本题应选C.

  50.[A] 由文章的结尾的this is the reason,知道作者有“解释”的目的,同时他说“我们要尽最大的努力学习和练习有趣、有效地写作的技巧”,可知有persuade(说服)的目的,故选A.

  Section C Passage Two 答案解析

  51.[C] 语义理解题。该短语所在句子的上文(第1段最后一句)表明“孩子的课余时间比以前少了”,而本句指出父母和孩子都受time crunch的影响,可见the same time crunch是指空闲时间不够用,故C正确。

  52.[B] 观点态度题。第2段第2句中括号里的内容表明了作者的观点。转折词Nevertheless说明作者的观点跟上文Sandra Hofferth的看法不完全一致,而作者在下文举例中提到,单身母亲因为要上班,与孩子在起的时间只有9个小时,确实少了很多,这与Hofferth所述一致,因此选B.

  53.[B] 事实细节题。第3段最后一句表明孩子自由玩乐能促使他们独立思考,并使他们学会处理与同龄关系,其中unstructured play 相当于B中的play in his own way,故B正确。

  54.[A] 观点态度题。文章一开头作者就说孩子们比1981年时上学的时间每周多8小时,他们还做更多的家务,参加更多的有组织性的活动等等,而这些均是造成孩子们空闲时间越来越少的原因,而孩子们空闲时间少也正是作者忧虑的问题,故可推知本题选A.B是作者在第2段括号里反驳过的观点;C错在more and more time,而且作者对孩子看电视也不完全反对;孩子们事实上要做更多家务,故D错。

  55.[D] 推理判断题。文章最后一段倒数第2句说“尽管父母费尽心思培养孩子的读书兴趣,可孩子们一周也只不过花一个多小时读书”。由此可见,父母认为读书对孩子有好处,即D.A中的extracurricular activities包含 structured and unstructured activities,文中只说unstructured activities有助于培养孩子独立思考以及与同龄人交往的能力,没有说structured activities对intelligence有什么帮助;B与文章的倒数第3句不符;C与倒数第2句不符。

  Part IV Translation ( 30 minutes ) 汉译英 15%=106.5分

  参考译文:

  Qigong is an outstanding legacy of Chinese culture as well as an important part of traditional Chinese medicine.It is to exercise both the body and the mind through the regulation of the mind,the breath and the body.Qigong relieves fatigue and improves sleep quality so as to improve work efficiency,which is why it is still popular in China now.There are two kinds of Qigong practices,that is,healing Qigong and fitness Qigong. The former serves as a treatment for diseases while the latter is used for strengthening the body and delaying aging.An increasing number of foreigners join the ranks of practicing Qigong.

  以上就是文都网校四六级小编为大家提供的英语四级模拟试卷。考生们想了解更多四六级备考课程、备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

    课程推荐

2019年12月四六级全程班
2019年12月大学英语四级全程班 2019年12月大学英语六级全程班
2019年12月四六级热门课程
2019年12月大学英语四六级实力抢分班
2019年12月波妈四六级全程陪伴班

     编辑推荐

备考交流
2019年下半年英语四六级考试节点预告
2019年6月英语四六级的成绩单发放时间
英语四六级考试的成绩单自己打印行吗?
英语四级考试有事缺考,会有什么后果?

 

推荐课程