四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 四级真题 >

2011年6月英语四级真题与答案解析

2017-05-03 16:21 来源: 阅读()

      2011年6月的英语四级考试为多题多卷,文都网校为大家整理了不同版本的真题答案,供广大考生参考,以下是具体详情。

        Part I Writing

  With the help of the ever rapid development ofinternet technology, online shopping is coming intofashion in most of cities.

  Online shopping is welcomed by most people dueto various reasons. From the perspective ofconsumer, it can save some time for people whodon't have much spare time. Just click the mouse,they can get whatever they want while staying athome. For the retailers, it can cut some costs forthose who don't have much circulating funds. They don't have to rent a house and spendmoney on employees compared with the traditional trade mode. However, there are still somedefects in online shopping. First, lace of face to face deal makes online shopping less reliableand trustworthy. Second, people will lose the fun of bargain.

  It is undeniable that shopping on the internet has become an irresistible trend in modernsociety. It's of great urgency that we need to regulate the relative laws accordance with therapid growth of online shopping. Only in this way can we enjoy the pleasure and convenienceof online shopping without the concern of being treated.

  Part II Reading Comprehension (Skimming andScanning)

  1. B. Its bad taste

  解析:题干中generally known for 对应原文areputation for,根据原文第一句Why does British foodhave a reputation for being so bad? Because it isbad! 可知关键词为bad,故选B。

  2. A. an inadequate supply of production

  解析:由题干关键词the Second World War可以定位到原文第四段,二战之前,英国的食品都是进口的,二战之后,食品供应船只遭到攻击,只能依靠配给。故选A,食品供给不足。

  3. B. Its people cared more for quantity

  解析:由compete with some of its neighbouring countries可以定位到原文第6段,they weren'tlooking for…, they were looking for…, this prioritization of quantity over quality prevailed fordecades. 可见他们对数量的追求高于质量,因此选B。

  4. C. all kinds of overseas visitors

  解析:由题干关键词culinary定位到原文第7段,根据最后一句…its ability to please the tastes of anyinternational visitor. 而any international visitor就等同于答案all kinds of overseas visitors。故选C.

  5. C. New ideas and presentations

  解析:问题是按照David Tamlyn的观点,香港的饮食者喜欢什么。先根据David Tamlyn这个人名定位到原文第八段,再根据最后一句话Hong Kong diners are extremely responsive to new ideas orpresentations,…这里的are extremely responsive to在意思上等于题干中的welcome。

  6. D. maintain British traditional tastes

  解析:一些饭店修改菜谱,采用新样式,而另外一些则保留英式口味,再根据Tamlyn is in the secondcamp,可知Tamlyn属于后者,即保留原汁原味。故答案选D。

  7. B. They are produced on excellent organic farms

  解析:由Neil Tomes定位到原文第12段,根据最后两句话…It has excellent organic farms,beautifully crafted cheeses, high-quality meats可选出答案B,Neil Tomes喜欢英国原料的原因就在于原料产于优秀的有机农场。

  8. the local markets

  解析:根据原文,… which means we take our vegetables from the local markets, …即除了从英国直接进口,还有部分蔬菜从本地市场购买的。

  9. in a British way

  解析:先定位到The Phoenix那一段,再找到下一段,We use a lot of ingredients that peoplewouldn't perhaps associate as British, but are presented in a British way.

  10. share their meals

  解析:At Yorkshire Pudding, Hill says that his staff asks diners whether they would like toshare their meals.餐厅之所以在上菜之后再供应碟子,原因就在于可能会有人愿意和别人分享食物。

  Part III Listening Comprehension

  11.

  M: Shawn's been trying for months to find a job.But I wonder how he could get a job when he lookslike that.

  W: Oh, that poor guy! He really should shavehimself every other day at least and put onsomething clean.

  Q: What do we learn about Shawn?

  答案:A. He is careless about his appearance.

  解析:男生首先对肖恩能否找到工作表示怀疑,因为他邋遢。女生接着提到肖恩不修边幅,又说他应该每隔一天刮一次胡子,把自己弄得整洁干净一点。由此可知,肖恩是一个对仪容仪表不太注重,比较粗线条的人shave,刮胡子;be careless about不在乎,不介意;

  12.

  W: I wish Jane would call when she know she'll be late. This is not the first time we've hadto wait for her.

  M: I agree. But she does have to drive through very heavy traffic to get here.

  Q: What does the man imply?

  答案:A. Jane maybe caught in a traffic jam.

  解析:本题是推理题,在做题时要注意仔细推敲。女生说:“Jane已经不是第一次迟到让我们等了,我希望她能事先打电话告诉我们一下”,可见女生对Jane迟到的作法是不满的。

  男生又说:“I agree. But she does have to drive through very heavy traffic to get here.”(我同意。但是她到这里的确要遭受很拥堵的交通。)由此得出,男生对此事的态度是理解或宽容的。Jane可能被堵在半路了。

  13.

  M: Congratulations! I heard your baseball team is going to the Middle AtlanticChampionship.

  W: Yeah, we're all working real hard right now!

  Q: What is the woman's team doing?

  答案:A. Training for the Mid-Atlantic Championship.

  解析:对话开头男生提到女生所在的棒球队要参加Mid-Atlantic Championship.女生说:“we're allworking real hard right now!”(我们现在正紧锣密鼓地练习呢!)由此可知,女生所在的棒球队正在进行赛前训练。

  此题还有一个迷惑选项B, Making preparations for a trans-Atlantic trip,必须注意的是:这里并不是准备旅行,而是准备参赛。

  14.

  W: John's been looking after his mother in the hospital. She was injured in a car accidenttwo weeks ago and still in critical condition.

  M: Oh, that's terrible. And you know his father passed away last year.

  Q: What do we learn about John?

  答案:D. He has been having a hard time.

  解析:根据听力原文可知,“John's mother is in the hospital and his father died last year.”(约翰的母亲出车祸住院了,父亲两年前也过世了)由此可见,John的近况还是蛮悲惨的;答案也就显而易见了。

  15.

  M: What a boring speaker! I can hardly stay awake.

  W: Well, I don't know. In fact, I think it's been a long time since I've heard anyone is good.

  Q: What do we learn from the conversation?

  答案:D The woman thinks highly of the speaker

  解析:根据听力原文可知,男生觉得演讲无趣,女生却很淡定地说:“其实我已经很久没有听到那么好的发言了”。由此可见,女生对发言还是很肯定的。选项D中“thinks highly of”即“对…评价高”,故D是正确答案。

  16.

  W: I'm having a lot of trouble with logic and it seems my professor can't explain it in a waythat makes sense to me.

  M: You know, there is a tutoring service on campus. I was about to drop statistics beforethey helped me out.

  Q: What does the man mean?

  答案:C. The woman should seek help from tutoring services.

  解析:首先女生说她逻辑学得很辛苦,接受不了老师的讲课方式也理解不了课程内容。

  而后男生说学校有辅导班,他在参加之前几乎要挂科了,辅导班帮了他大忙。言下之意是推荐女生也去上辅导班。

  17.

  M: This is a stylish overcoat. I saw you wearing it last week, did't I?

  W: Oh, that wasn't me. That was my sister Jill. She's in your class.

  Q: What does the woman mean?

  答案:C. Jill wore the overcoat last week.

  解析:首先男生问女生上周是否穿过拉风外套,然后女生说:“ That was my sister Jill. She's in yourclass.”(那是我姐姐Jill,她和你同班)也就是说男生很有可能看到的那个穿着拉风外套的人是女生的姐姐Jill。

  18.

  M: Jane, suppose you lost all your money while taking a vacation overseas, what would youdo?

  W: Well, I guess I'd sell my watch or computer or do some odd jobs till I could afford areturn plane ticket.

  Q: What are the speakers talking about?

  答案:B. An imaginary situation.

  解析:根据原文录音可知,对话开头男生讲到:“Jane, suppose you lost all your money whiletaking a vacation overseas, what would you do? ”这里的"suppose"表明“假定、料想”由此可见,两人谈论的是一个虚拟场景。

  Conversation One

  听力原文

  M: Hello, professor Johnson.

  W: Hello, Tony. So what shall we work on today?

  M: Well, the problem is that this writing assignment isn't coming out right. What I thoughtI was writing on was to talk about what particular sport means to me when I participate in,

  W: What sport did you choose?

  M: I decided to write about cross-country skiing.

  W: What are you going to say about skiing?

  M: That's the problem. I thought I would write about how peaceful it is to be out in thecountry.

  W: So why is that a problem?

  M: As I start describing how quiet it is to be out in the woods. I keep mentioning how mucheffort it takes to keep going. Cross-country skiing isn't as easy as some people think. It takes alot of energy, but that's not part of my paper. So I guess I should leave it out. But now I don'tknow how to explain that feeling of peacefulness without explaining how hard you have towork for it. It all fits together. It's not like just sitting down somewhere and watching the cloudsroll by. That's different.

  W: Then you'll have to include that in your point. The peacefulness of cross-country skiingis the kind you earn by effort. Why leave that out? Part of your point you knew before hand butpart you discovered as you wrote. That's common, right?

  M: Yeah, I guess so.

  Q19: What is the topic of the man's writing assignment?

  C) Pain and pleasure in sports

  Q20: What problem does the man have while working on his paper?

  D) He can't decide whether to include the effort part of skiing.

  Q21: What does the woman say is common in writing papers?

  A) New ideas come up as you write.

  19. D) A sport he participates in

  解析:题目问的是,男生论文的主题是什么,从talk about what particular sport means to mewhen I participate in一句中,可得对应选项D。C选项是一个干扰项,pain and pleasure in sports, 意为运动中的痛苦与快乐,其中sports一词范围太大,对话中只谈到了cross-country skiing, 因此,C选项错。

  20. D) He can't decide whether to include the effort part of skiing.

  解析:当男生打算将越野滑雪的艰辛剔除出论文时,教授说了一句“Then you'll have to include that inyour point.”对应选项D

  21. A) New ideas come up as you write.

  解析:在对话的最后,教授提到“Part of your point you knew before hand but part youdiscovered as you wrote. That's common, right?”这句话意思是说,在写论文之前,论点的一部分我们已经有了,但另一部分在写的过程中才会发现,因此,对应选项A。A选项与D选项较易混淆,但从教授的话中,我们可以看出,不是论点发生变化,而是在写作过程中,会有新的想法产生。

  这篇长对话因为是围绕论文写作展开,而且涉及了一项我们中国人并不熟悉的运动,越野滑雪,因此,乍听之下,有些小抽象,小陌生。但细听之后,我们会发现,文中有一大段都提到了男生在写作中遇到的纠结处,那就是越野滑雪的畅快和由此所付出的艰辛,文章的主旨自然呼之欲出了。

  这篇对话主要考察对文章大意的理解,而不是纠结于一词一句的得失,因此,大家在做题时,也要注意把握主干,不要因为听到了一个自己不太熟悉的运动就舍本逐末。

  Conversation Two

  W: Good evening and welcome to this week's Business World.

  It program for and about business people. Tonight we have Mr. Angeleno who came to theUS six years ago, and is now an established businessman with three restaurants in town.Tellus Mr. Angeleno, how did you get started?

  M: Well I started off with a small diner. I did all the cooking myself and my wife waited ontables. It was really too much work for two people. My cooking is great. And word got aroundtown about the food. Within a year, I had to hire another cook and four waitresses. When thatrestaurant became very busy, I decided to expand my business. Now with three places mymain concern is keeping the business successful and running smoothly.

  W: Do you advertise?

  M: Oh yes. I don't have any TV commercials, because they are too expensive. But Iadvertise a lot on radio and in local newspapers. My children used to distribute ads. in nearbyshopping centres, but we don't need to do that anymore.

  W: Why do you believe you've been so successful?

  M: Em, I always serve the freshest possible food and I make the atmosphere as comfortableand as pleasant as I can, so that my customers will want to come back.

  W: So you always aim to please the customers?

  M: Absolutely!Without them I would have no business at all.

  W: Thank you Mr.Angeleno.I think your advice will be helpfull to those just staring out inbusiness.

  Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.

  22 What is the woman's occupation

  D) Hostess of the weekly “Business World”

  23 what do we learn about Mr.Angeleno's business at its beginning

  B) He and his wife did everything by themselves.

  24 what does Mr. Angeleno say about advertising his business.

  B) He advertises a lot on radio and in newspapers.

  25 What does the man say contribute to his success?

  B) The restaurant atmosphere

  22. D) Hostess of the weekly “Business World”

  解析:从对话中可以听出,这是一个访谈节目,因此这个女性是节目主持人。

  23. B) He and his wife did everything by themselves.

  解析:题目问的是,刚开始的时候,Angeleno的生意怎么样?对话中提到,I did all the cookingmyself and my wife waited on tables. Angeleno负责做菜,他妻子负责接待,对应选项B。

  24. B) He advertises a lot on radio and in newspapers.

  解析:从But I advertise a lot on radio and in local newspapers. 一句中,可以得到对应选项。

  25. B) The restaurant atomsphere

  解析:题目问的是,什么有助于餐厅的成功?对话中提到,I always serve the freshest possible foodand I make the atmosphere as comfortable and as pleasant as I can, so that my customers willwant to come back. 可见,Angeleno会提供尽可能新鲜的食物和舒适的用餐环境以吸引顾客,因此,对应选项B,也许,有童鞋会问,为什么不选C?注意,C选项是指各种各样的食物,与文意中“新鲜的食物”不符,是错误选项。

  这篇对话是一篇较为简单的访谈节目,主要涉及一些细节问题,其中,关键细节包括餐馆经营情况,广告宣传情况等,也是考点所在。童鞋们在听时,可以相应地做些简单的笔记,从而准确地选出选项。

  Section B

  Passage One

  There are many commonly held beliefs about eye glasses and eyesight that are not provenfacts. For instance, some people believe that wearing glasses too soon weakens the eyes. Butthere is no evidence to show that the structure of eyes is changed by wearing glasses at ayoung age. Wearing the wrong glasses, however, can prove harmful. Studies show that foradults there is no danger, but children can develop loss of vision if they have glassesinappropriate for their eyes.

  We have all heard some of the common myths about how eyesight gets bad. Most peoplebelieve that reading in dim light causes poor eyesight, but that is untrue. Too little light makesthe eyes work harder, so they do get tired and strained. Eyestrain also results from reading alot, reading in bed, and watching too much television. However, although eyestrain may causesome pain or headaches, it does not permanently damage eyesight.

  Another myth about eyes is that they can be replaced, or transferred from one person toanother. There are close to one million nerve fibres that connect the eyeball to the brain, as ofyet it is impossible to attach them all in a new person. Only certain parts of the eye can bereplaced. But if we keep clearing up the myths and learning more about the eyes, some day afull transplant may be possible.

  Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.

  26. What does the speaker want to tell us about eyesight?

  答案:C)There are many false notions about it.

  解析:从"eyesight" 可以把答案定位于第一段,关键词有"weakens the eyes" "loss of vision". 注意题目中是问speaker要告诉我们的,所以不要被some people believe...误导,看清题目要问什么很重要。容易混淆的是A选项,文中提到如果孩子戴不合适的眼镜会使孩子的视力减弱,但并没有提到孩子经常忽视保护视力。B、D选项文中没有提及,可以排除。

  27. What do studies about wearing the wrong glasses show?

  答案:C)It can lead to the loss of vision in children.

  解析:本题关键词是"studies" "wearing the wrong glasses". 文章中作者很明显地给出了"Studiesshow that for adults..." 因此了解这个后面的内容,做出本题难度不大。文中说到 "for adults there is nodanger" ,因此排除B选项。"there is no evidence... the structure of eyes is changed" "it does notpermanently damage eyesight"可以排除D选项,注意如果漏听了no,很可能就会选错。A选项前文没有提及,可以排除。

  28.What do we learn about eye transplanting from the talk?

  答案:D)It can only be partly accomplished now.

  解析:本题关键词"eye transplanting",迅速定位于听力后面部分。A、B、C选项文中没有提及,排除。文章最后部分"Only certain parts of the eye can be replaced" "Only certain parts of the eyecan be replaced"可以推断出答案是D选项。

  Passage Two

  When people care for an elderly relative, they often do not use available communityservices such as adult daycare centers. If the caregivers are adult children, they are more likelyto use such services, especially because they often have jobs and other responsibilities. Incontrast, a spouse usually the wife, is much less likely to use support services or to put thedependent person in a nursing home. Social workers discover that the wife normally tries totake care of her husband herself for as long as she can in order not to use up their life savings.Researchers have found that caring for the elderly can be a very positive experience. The elderlyappreciated the care and attention they received. They were affectionate and cooperative.However, even when caregiving is satisfying, it is hard work. Social workers and experts onaging offer caregivers and potential caregivers help when arranging for the care of an elderlyrelative. One consideration is to ask parents what they want before they become sick ordependent. Perhaps they prefer going into a nursing home and can select one in advance. Onthe other hand, they may want to live with their adult children. Caregivers must also learn tostate their needs and opinions clearly and ask for help from others especially brothers andsisters. Brothers and sisters are often willing to help, but they may not know what to do

  Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard.

  29. Why are adult children more likely to use community services to help care for elderlyparents?

  答案:D)They have jobs and other commitments.

  解析:细节题。本题询问原因,文章开头很快就给出了本题答案"because they often have jobs andother responsibilities." 注意D选项中的commitments的意思是 “承诺,保证;承担义务”和responsibilities意思相近。这也是四级考试中常见的选项设置,用同义词或近义词替换掉文中的词汇。这要求考试在备考时,重点词汇及其同义词反义词都要有所了解。其他选项文中没有提及,可排除。

  30. Why are most wives unwilling to put their dependent husbands into nursing homes?

  答案:A) They don't want to use up all their life savings.

  解析:细节题。关键词"wives"" husbands"。本题不难,文章中已经直接给出答案" in order not touse up their life savings"。

  31. According to the passage, what must caregivers learn to do?

  31. According to the passage, what must caregivers learn to do?

  答案:C)Be frank and seek help from others.

  解析:关键词"caregivers""learn to do",问看护人应该要学会做的事情,然后迅速定位于最后部分,"One consideration is to ask...","Caregivers must also learn to state..." 主要有两件事情,C选项是其中一个,另外一个选项中没有,排除A、B和D选项。

  Passage Three

  Since a union representative visited our company to inform us about our rights andprotections. My coworkers have been worrying about health conditions and complaining aboutsafety hazards in the workplace. Several of the employees in the computer department, forexample, claim to be developing vision problems from having to stare at a video displayterminal for about 7 hours a day. The supervisor of the laboratory is beginning to getheadaches and dizzy spells because she says it's dangerous to breathe some of the chemicalsmoke there. An X-rays technician is refusing to do her job until the firm agrees to replace itsout-dated equipment. She insists that it's exposing workers to unnecessarily high doses ofradiation. She thinks that she may have to contact the Occupational Safety and HealthAdministration and asked that government agency to inspect the department. I've heard thatat a factory in the area two pregnant women who were working with paint requested a transferto a safer department, because they wanted to prevent damage to their unborn babies. Thesupervisor of personnel refused the request. In another firm the workers were constantlycomplaining about the malfunctioning heating system, but the owners was too busy or toomean to do anything about it. Finally, they all met an agree to wear ski-clothing to work thenext day. The owner was too embarrassed to talk to his employees. But he had the heatingsystem replaced right away.

  Questions 32- 35 are based on the passage you have just heard.

  32 What does the talk focus on?

  A) Health and safety conditions in workplace.

  解析:主旨题。本题简单,了解了文章主要内容后,就可以直接选出答案。注意不要被文章中员工们得对工作环境的complaints影响而混淆了。

  33 What did the X-ray technician ask her company to do?

  Replace its out-dated equipments.

  答案:A)Replace its out-dated equipments.

  解析:细节题。作者有直接读出答案,比较简单。

  34 What does the speaker say about the two pregnant women working with paint?

  A) They requested to transfer to a safer department.

  答案:A) They requested to transfer to a safer department.

  解析:细节题。作者有直接读出答案,比较简单。注意选B选项的同学可能犯了想当然的错误。做题还是要按照文章的事实根据来。

  35 Why did the workers in the firm wear ski-clothing to work?

  C) To protest against the poor working conditions.

  答案:C)To protest against the poor working conditions.

  解析:推理题。本题容易误选D选项。因为是heating system出了故障。但通过下文"tooembarrassed""had the heating system replaced right away" 从老板的反应及采取的措施可以推断出,员工们穿滑雪服地原因其实为对差的工作环境向老板提出抗议。

  Section C Compound Dictation

  Contrary to the old warning that time waits for no one, time slows down when you are onthe move. It also slows down more as you move faster, which means astronauts(宇航员)some day may survive so long in space that they would return to an earth of the distantfuture. If you could move at the speed of light, your time would stand still, if you could movefaster than light, your time would move backward.

  Although no form of matter yet discovered, moves as fast as or faster than light, scientificexperiments has already confirmed that accelerated motion causes a traveler's time to bestretched. Albert Einstein predicted this in 1905, when he introduced the concept of relativetime as part of his special theory of relativity. A search is now under way to confirm thesuspected existence of particles of matter that move at a speed greater than light, andtherefore, might serve as our passports to the past. An obsession with time - saving, gaining,wasting, losing and mastering it - seems to have been a part of humanity for as long ashuman have existed. Humanity also has been obsessed with trying to capture the meaning oftime. Einstein used a definition of time for experimental purposes, as that which is measuredby a clock. Thus time and time's relativity are measurable by any hour glass, alarm clock, oratomic clock that can measure a billionth of a second.

  答案:

  36. survive

  解析:文章描述:运动越快,时间变慢得也更快,这也就意味着宇航员有朝一日可以在太空中生存(survive)很久,如此一来他们就可以在遥远(distant)的未来重返地球。

  37. distant

  解析:这个空在future 前面,所以预判该填形容词常用搭配无非near,close, distant等 ,根据听力原文,如上所述,确定是遥远的未来;填distant。

  38. backward

  解析:速度达到光速,时间静止;根据常识推断,若速度快于光速,那么时间将后退,即movebackward,根据听力原文可确定这一推断。

  39. discovered

  解析:空缺部分作后置定语,从音频可知是发现(discovered),用其过去完成时态。

  40. scientific

  解析:该空后接名词,应为形容词,scientific。

  41. motion

  解析:

  原文描述,实验已证明运动加快会使宇航员的时间延长。这里的运动为motion。

  42. predicted

  解析:爱因斯坦在1905年时作出预测,用过去时predicted。

  43. introduced

  解析:这是爱因斯坦提出的一个相对时间的概念,用过去时introduced。

  44. that move at a speed greater than light, and therefore, might serve as our passports tothe past.

  解析:当下进行的研究旨在证实,是否有这样的物质,即能以超光速运行,并可以作为我们回归过去的“通行证”。填句只需意思相近就可以,关键抓住核心:超光速运行,可帮助人类回到过去。

  45. seems to have been a part of humanity for as long as human have existed.

  解析:人类对时间的节约,获取,浪费以及流失等的着迷,自人类诞生以来就一直是其生活的一部分。核心:人类诞生以来就一直存在的,如影随形的。

  46. used a definition of time for experimental purposes, as that which is measured by aclock.

  解析:人类也对时间的含义非常着迷,爱因斯坦就曾提出一个试验性的定义,这个定义下的时间可以用钟表来测量。核心意思:试验性的定义,可以用钟表来测量。

    Part IV Reading Comprehension (Reading indepth)

  Section A

  47 N tend

  48 L negative

  49 H efficiently

  50 B associated

  51 A alert

  52 J function/

  53 F definitely

  54 O younger

  55 E continuing

  56 G different

  文章大意:本文主要讲述的是关于老年人睡眠的问题:是否老年人与年轻人相比只需要较少的睡眠时间?

  47. tend to 固定搭配;表示“倾向于;”符合句意;

  48. 空格后是effect, 前面是a(n), 由此可见,该处需要填入一个形容词;题目给出的形容词有negative, sufficient, younger;根据前后语意,填入negative最为恰当,表示“少的睡眠时间对大脑的活动有负面的影响。”

  49. 根据推测,该处应该填入一个副词,题目给出的副词有efficiently, definitely, formally;前面提到,老年人在睡觉的时候更容易被打断,而后面用while提出一个对比的概念,年轻人相比起来能获得更_______ 的睡眠;综合起来,选用efficiently(最有效率的)最为准确。

  50. be associated with 固定搭配;表示“与…联系在一起”;本句话表示“更多的睡眠通常都与健康度联系在一起”;

  51. 先看整句话的含义,“如果他们能睡更长的时间,他们的感觉应该会更好以及…”那么,该处应该填入一个褒义词,选择alert比较恰当,表示“更加警觉,机灵”;

  52. 根据判断,此处应该填入一个动词,剩下的动词有cling, function;整句话的意思是“当我们上了年纪的时候,我们一觉睡到天亮的能力下降了,但是,我们需要…的睡眠量并没有改变;”空格后的单词是well,cling 在这里并不合适,一般与to连用;选用function 最为适合;

  53. 作者在首段已经提出这个观点是一个myth,那么显而易见最后一段中出现的myth是作为一种强调手段,应填入definitely;

  54. 空格的前面是 when they were…, “当他们年轻的时候”;应填入younger;

  55. 本句的意思是“我们的数据显示老年人将从…获益;”空格的后面是“得到和他们在三十多岁的时候能得到的睡眠一样多”;根据上下文意思,该处应填入“continuing”;

  56. different from 固定搭配;表示“和…不同”;

  总的说来,建议大家在做题之前对所给的所有词汇进行一下简单的词性分类,这样,更有助于考生快速有效地从最小的范围内选出答案。

  Passage One

  57. What can we learn from some recentstudies?

  答案:D. Interracial lodging may have diverseoutcomes.

  关键词:recent studies, but also

  定位:题干中some recent studies提示答案定位在第一段第一句话。

  解析:问题提问从最近的研究中我们可以了解到什么?第一段第一句中Several recent studies found that…与题干对应,由此可知that后的就是recent studies的内容,即being randomly assigned to a roommate of another race can lead to increased tolerance butalso to a greater likelihood of conflict。其中“being randomly assigned to a roommate ofanother race”对应了选项D中的“interracial lodging”,“can… but also…”说明了interracial lodging是有利有弊的。因此D选项符合文意。而C选项“弊大于利”不符合文意, A“不同种族学生之间的争执是不可避免的”选项与B“不同种族的学生相互存在偏见”原文中没有明确提及

  58. What does Sam Boakye's remark mean?

  答案:D. Being surrounded by white peers motivates a black student to work harder tosucceed.

  关键词:surrounded, something to prove

  定位:题干中出现的人名Sam Boakye提示答案定位在第四段第一句话。

  解析:问题提问Sam Boakye的话是什么意思?通过定位可以找到Sam Boakye的那段话,即if you'resurrounded by whites, you have something to prove. 这句话前面的插入语-the only black studenton his freshman year floor- 介绍了Sam Boakye作为黑人学生的背景,帮助我们理解之前那句话:如果你的周围都是白人,那么一定会去证明些什么,言下之意就是选项D“白人同伴的存在会激励黑人学生更加努力地去取得成功”。而选项A, B, C在文中没有明确提及。本题选项C有个干扰信息“the freshman year”,在原文中出现。某些考生看到这个词,不假思索就选择了这个选项,但没有搞懂原文的意思,导致错误选择。请考生留意。

  59. What does the Indian University study show?

  答案:A. Interracial roommates are more likely to fall out.

  关键词:Indian University, more likely,

  定位:题干中出现的机构名称Indian University提示答案定位在第七段第一句话。

  解析:问题提问Indian University的研究显示了什么?通过定位可以发现研究结果显示Interracialroommate were three times as likely as two white roommates to no longer live together,与选项A中的more likely to fall out 对应,因此选择D。此处,fall out 应该理解为“散伙,分开”有些考生可能因为不理解意思而产生歧义,请考生留意。

  60. What does Alec Webley consider to be the “definition of integration”?

  答案:D. The school randomly assigns roommates without regard to race.

  关键词:Alec Webley, definition of integration

  定位:题干出现的人名Alec Webley提示答案定位在第十段第一句。

  解析:通过定位找到人名,人名后出现“This is the definition of integration”,由“this”可知人名前就是我们要找的答案,即the process throws you together randomly,“throw you togetherrandomly”与“randomly assign”对应。意思与选项D符合。因此,此处选择D。

  61. What does Grace Kao say about interracial lodging?

  答案:A. It is unscientific to make generalizations about it without further study.

  关键词:Grace Kao, generalizations

  定位:题干中出现的人名Grace Kao以及generalizations提示答案定位在文章最后一段。根据最后一段意思:要得出Interracial lodging的一般规律,需要对学生的背景特征有更多的研究,与选项D的意思相同。而选项ABC在文中没有明确提及。

  Passage Two

  本篇文章主要是围绕一份来自Global Humanitarian Forum的报告展开的,在解题之前,通过对5个题干的浏览,以及在原文中的定位,可以发现,这篇文章是严格按照顺序原则来的。每一个题干中都有大写的字母,这些首字母大写的单词既是关键词,也是定位词,可以有效地帮助我们到原文中准确定位,节省答题时间。

  62. What is the finding of the Global Humanitarian Forum?

  答案:B. Rates of death from illnesses have risen due to global warming.

  关键词:Global Humanitarian Forum

  定位:第一段、第二段

  解析:一般而言,四级的阅读题目大致遵循顺序原则,此篇文章正好是遵循此规律的。在文章的第一段,第一行,我们看到“… 300,000 deaths and about $ 125 billion …”,根据这里,我们可以把答案锁定在选项A(economic)和选项B (Rates of death),然后我们接着往下看,可以发现,第二段就没有再提到金钱方面了,而都是在讲死亡和疾病的话题,如第二段的第三行“… death rates from illnesses … ”。所以,最后正确的选项是B。

  63. What do we learn about the Forum's report from the passage?

  答案:A. It was challenged by some climate and risk experts.

  关键词:learn 、Forum's report

  定位:第三段

  解析:根据顺序原则,我们在接下来的第三段里就找到了63题的答案。第三段的第一行就讲到“thereport drew criticism from some experts on climate and risk”,这和A选项是完全相一致的,challenged是criticism的同义替换。B选项中的“interest”表示“兴趣”,主要用于好的事物,这里讲的都是对the Forum's repor的批评,显然就不合适了。C选项表达的意思跟原文正好相反,这个是肯定要排除的。然后,有的同学可能会选到D选项,可能是受到文中第四段“… primarily in poor countries ,were beingseriously effected …”这句话的影响。但是D选项中“a big stir”“一阵巨大的骚乱”文中是完全没有提到的。

  64. What does Dr. Pielke say about the Forum's report?

  答案:B. It is invalid in terms of methodology.

  关键词:Dr. Pielke、say

  定位:第五段

  解析:在第五段,我们可以很快找到Pielke,然后找到他说的话,第二行“the Forum's report was ‘amethodological embarrassment'”,然后在第六行“but the report, he said‘will harm the … it is sodeeply flawed'”。根据这两句话,选项中invalid 是flawed的同义替换, 我们可以很容易地选到B。

  65. What is Soren Andreasen's view of the report?

  答案:D. Its rough estimates are meant to draw the attention of world leaders.

  关键词:Soren Andreasen

  定位:第六段

  解析:在第六段的第二行和第三行,可以看到“the number were rough estimates. He said thereport was aimed at world leaders … ”,根据这两句话,我们就能较轻松地将正确答案锁定在D选项。

  66. What does Kofi Annan say should be the focus of the Copenhagen conference?

  答案:D. How rich countries can better help poor regions reduce climate hazards.

  关键词:Kofi Annan、focus of the Copenhagen conference

  定位:第七段(即文中的最后一段)

  解析:最后一段是Kofi Annan说的一段话。我们在最后一段的第二行,focus on后面“… from rich topoor regions to help reduce … ”后面的内容就无需再花时间去看了,因为他focus(关注)的地方,在此就已经陈述清楚了,正确答案就是D。

    Part V Cloze

  67. to

  68. specific

  69. key

  70. different

  71. prevent

  72. in

  73. focus

  74. over

  75. rather

  76. consumed

  77. vital

  78. amazed

  79. contain

  80. interact

  81. on

  82. up

  83. fill

  84. avoid

  85. doubt

  86. impact

    Part VI Translation

  87. The university authorities did not approvethe regulation, nor did they make any explanation/ nor did they give the reason for doing so (也没有解释为什么).

  88. Jane is tired of dealing with customercomplaints and wishes that she could be assigned (to) another job(能被分配做另一项工作)

  89. John rescued the drowning child at the risk of his own life (冒着自己生命危险).

  90. George called his boss from the airport but it ① was his assistant who answered /picked up the phone;② turned out that his assistant answered / picked up the phone(接电话的却是他的助手)

  91. Although he was interested in philosophy, his father persuaded him into / talked himinto(他的父亲说服他)majoring in law.

         以上就是第三套2011年6月英语四级真题,希望对广大考生有帮助。

责任编辑:

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年6月大学英语四级协议班

课程构成:导学+基础模块+冲刺课程+全真模拟+作文预测+考前点睛

课程特色:PC端、移动端、无限次数观看课程、电子讲义。                

¥199
2018年6月大学英语六级协议班 ¥199
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2012年6月英语四级真题与答案解析

下一篇:2016年12月英语四级阅读第一篇案及解析