四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018英语四级阅读习题:大学的生存

2018-03-13 14:56 来源:文都网校 阅读()

  阅读向来是四级考生的复习重点,在日常练习中大家可以多吸取一些做题经验,也可以通过做练习题多总结答题技巧,下面小编为大家带来了一些英语四级阅读练习题,希望对大家有帮助!

  Many private institutions of higher education around the country are in danger.Not all will be saved,andperhaps not all deserve to be saved. There are low-quality schools just as there are low-quality business.We have no obligation to save them simply because they exist.

  But many thriving institutions that deserve to continue are threatened.They are doing a fine job educationally,but they are caught in a financial squeeze,with no way to reduce rising costs or increase revenuessignificantly.Raising tuition doesn‘t bring in more revenue,for each time tuition goes up,the enrollment goes down,or the amount that must be given away in student aid goes up.Schools are bad businesses, whether public or private,not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise.They lose money on every customer,and they can go bankrupt either from too few students or too many students.Even a very good college is a very bad business.

  It is such colleges,thriving but threatened,I worry about.Low enrollment is not their chief problem.Even with full enrollments,they may go under.Efforts to save them,and preferably to keep them private,are a national necessity.There is no basis for arguing that private schools are inherently (固有地)better than public schools.Examples to the contrary abound.Anyone can name state universities and colleges that rank as the finest in the nation and the world.It is now inevitable that public institutions will be dominant,and therefore diversity is a national necessity.Diversity in the way we support schools tends to give us a healthy diversity in the forms of education.In an imperfect society such as ours,uniformity of education throughout the nation could be dangerous.In an imperfect society,diversity is a positive good. Enthusiastic supporters of public higher education know the importance of sustaining private higher education.

  1.According to the author‘s opinion,schools are bad businesses because of _______.

  A.mismanagement

  B.too few students

  C.financial squeeze

  D.their characteristics

  2.The author used the phrase “go under” in Para. 3 to mean “_______”。

  A.get into difficulties

  B.have low enrollment

  C.have little money

  D.bring in more money

  3.We can reasonably conclude from this passage that the author made an appeal to the public in order to support_____

  A.public institution

  B.private schools

  C.uniformity of education

  D.diversity of education

  4.Which of the following is NOT mentioned about private schools?

  A.High-quality private schools deserve to be saved.

  B.If the tuition of the private schools is raised, the enrollment goes down.

  C.There are many cases to show that public schools are better than private schools.

  D.Private schools are more profitable than public schools.

  5.Which of the following ways could possibly save private schools?

  A.Raising tuition.

  B.Full enrollment.

  C.National awareness and support.

  D.Reduction of rising costs.

  答案解析:

  1.[D] 事实细节题。本题考查因果关系。第2段倒数第3句中的“not because of…… but because of……”指出了nature就是原因所在,characteristics是nature的近义词,故D正确。

  2.[A] 词义理解题。通过go under所在句子中的Even with……可知,该句与上一句形成对比,这两句中的enrollment是相对应的,所以go under应该也与上文的problem相对应,由此可推断,go under就是have problem/ difficulty之义。本题最具干扰性的是C,但文中并无细节具体说明即使入学人数满额学校收人也很少的问题,因此C把problem定义得过细,不如A恰当。

  3.[B] 推理判断题,也是主旨大意题。文章一开头就指出“许多私立髙等学校都处于危险之中”,引起读者的关注,结尾句明确倡议支持公立髙等教育的人们应该同样支持私立髙等教育,由此可见,B是本文的目的。本题最具干扰性的是D,D的说法在最后一段中多次提到,但是作者提出办学多样性是为了说明私立教育的重要性,故D只是本文主题(私立教育)的支持性细节,并非本文的中心话题。

  4.[D] 事实细节题。可用排除法找出答案。A可从第1段推断得出;B可在第2段第3句中找到;C可从最后一段中间找到。

  5.[C] 推理判断题。可用排除法找出答案,根据原文,第2段第3句可证明A不可行;最后一段第3句证明B不可行;第2段第2句也指出D行不通。本文的目的是为了提高公众对私立教育的关注,由此可见,只有C是拯救私立高校的可行性方法。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级协议班 2018年6月大学英语六级协议班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:lzx

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018英语四级阅读习题:手语

下一篇:2018英语四级阅读习题:喂养行动月

关注官方微信
0元领取学习资料