四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018英语四级阅读习题:个人危机

2018-02-14 11:10 来源:文都网校 阅读()

  阅读向来是四级考生的复习重点,在日常练习中大家可以多吸取一些做题经验,也可以通过做练习题多总结答题技巧,下面小编为大家带来了一些英语四级阅读练习题,希望对大家有帮助!

  In a moment of personal crisis, how much help can you expect from a New York taxi driver? I began studyingthis question and found the answers interesting.

  One morning I got into three different taxis and announced, "Well, it's my first day back in New York in seven years. I've been in prison." Not a single driver replied, so I tried again. "Yeah, I shot a man in Reno." I explained, hoping the driver would ask me why, but nobody asked. The only response came from a Ghanaian driver, "Reno? That is in Nevada?"

  Taxi drivers were uniformly sympathetic when I said I'd just been fired. "This is America," a Haitian driver said. "One door is closed. Another is open." He argued against my plan to burn down my boss's house. A Pakistani driver even turned down a chance to profit from my loss of hope; he refused to take me to the middle of the George Washington Bridge--a $20 trip. "Why you want to go there? Go home and relax. Don't worry. Take a new job."

  One very hot weekday in July, while wearing a red ski mask and holding a stuffed pillowcase with the word"BANK" on it, I tried calling a taxi five times outside different banks. The driver picked me up every tie. My ride with a Haitian driver was typical of the superb assistance I received.

  "Let's go across the park." I said. "I just robbed the bank there. I got $25,000."

  "$25,0007" he asked.

  "Yeah, you think it was wrong to take it?"

  "No, man. I work 8 hours and I don't make almost $70. If I can do that, I do it too."

  As we approached 86th and Lexington, I pointed to the Chemical Bank.

  "Hey, there's another bank," I said, "Could you wait here a minute while I go inside?"

  "No, I can't wait. Pay me now." His reluctance may have had something to do with money--taxi drivers thinkthe rate for waiting time is too low--but I think he wanted me to learn that even a bank robber can't expect unconditional support.

  1. From the Ghanaian driver's response, we can infer that_____

  A .he was indifferent to the killing

  B. he was afraid of the author

  C. he looked clown upon the author

  D. he thought the author was crazy

  2. Why did the Pakistani driver refuse to take the author to the middle of the George Washington Bridge?

  A. Because he was able to help the author to find a new job.

  B. Because he wanted to go home and relax.

  C. Because it was far away from his home.

  D. Because he thought that the author would commit suicide.

  3. What is the author's interpretation of the driver's reluctance "to wait outside the Chemical Bank"?

  A. The driver thought that the rate for waiting time was too low.

  B. The driver thought it wrong to support a taxi rider unconditionally.

  C. The driver was frightened and wanted to leave him as soon as possible.

  D. The driver did not want to help a suspect to escape from a bank robbery.

  4. Which of the following statements is true about New York taxi drivers?

  A. They are ready to help you do whatever you want to.

  B. They refuse to pick up those who would kill themselves.

  C. They are sympathetic with those who are out of work.

  D. They work only for money.

  5. The passage mainly discusses _______.

  A. how to please taxi riders

  B. how to deal with taxi riders

  C. the attitudes of taxi drivers towards riders in personal trouble

  D. the attitudes of taxi drivers towards troublesome taxi riders

  参考答案:

  1.[A] 推理判断题。从第2段最后一句的only response可以看出这个司机只问了一个与杀人这件事无关的问题,由此可见,司机对此事毫不关心,态度冷淡。

  2.[D] 推理判断题。本题的关键在于了解在美国,髙耸的大桥通常是人们自杀的场所。根据这个背景知识,以及第3段中司机说的relax和Don’t worry可推断出司机以为作者要到华盛顿桥去自杀。

  3.[B] 事实细节题。本题考查对复杂句的理解。答案可以在文章的最后一句话中找到,破折号后面but引出的转折句才是作者对司机不愿等人的理解。A是一般出租车司机的想法,由may可知作者并不确定那个司机是否有此考虑,A不对;C和D都无原文依据。

  4.[C] 推理判断题。答案可从第3段第1句话中找到,C是该句的同义替换。A中的do whatever you want to过于绝对;B不符合逻辑,因为司机不可能先问乘客是否要自杀才决定要不要载这个乘客;巴基斯坦司机的例子表明司机不都是只为了钱,因此D不正确。

  5.[C] 主旨大意题。文章开篇第1句话就是整篇文章的主题句,接下来的各段内容都是围绕此主题展开的,C与之意思相符,故选C。本题最具干扰性的是D,事实上,该选项中的troublesome意为“烦人的”,而不是"陷人麻烦的”,因此不能用该词形容文中的乘客,故排除D。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级协议班 2018年6月大学英语六级协议班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:lzx

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018英语四级阅读习题:动物中的睡眠

下一篇:2018英语四级阅读习题:压力

关注官方微信
0元领取学习资料