四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018英语四级阅读习题:动物世界

2018-01-15 10:11 来源:文都网校 阅读()

  阅读向来是四级考生的复习重点,在日常练习中大家可以多吸取一些做题经验,也可以通过做练习题多总结答题技巧,下面小编为大家带来了一些英语四级阅读练习题,希望对大家有帮助!

  Naturally, m a group of animals as diverse as thesnakes, and with so many varied enemies. there arenumerous defensive reactions and devices. Thereis. however, one general pattern of behavior. In thepresence of suspected enemy the first reaction isto try to escape observation; if this fails, the nextresort is the flight co some inaccessible retreat, but if this is not possible, or iscircumvented. various kinds of intimidatory gestures and warning devices are brought

  into play; in the last resort the snake attacks. This pattern vanes with the circumstances; some stages may be omitted or combined unpredictably whilst all some notoriously irasciblespecies may dispense with all the preliminaries and attack almost at once. though seldom ornever without some provocation.

  Amongst the factors that increase aggressiveness are hunger, the mating season and surprise, with the last mentioned the commonest; when hunting for food or for mate. activity and theaggressive instinct are both at their peak. Owing to their poor sense of hearing snakes arevery liable to be, quite literally, caught napping and a similar situation arises during theirperiods of temporary blindness just before sloughing (蜕皮)begins. By far the greatestnumber of snake-bit accidents result from the unwitting disturbance of resting snakes. and thishazard is much increased with species that are well disguised and whose natural instinct is totrust to this concealment as their principal defense. As well as differences in aggressivenessbetween individuals of the same species according to the circumstances and conditions, thereare also notable differences between species, even closely allied species; and the reports ofthose who have been attacked may understandably be lacking in objectivity. So it isimpossible to forecast. even in outline, how any encounter will develop.

  The Hamadryad, for example, is usually credited with being amongst the most aggressive ofsnakes. and there are many accounts of unprovoked attacks, yet on one occasion fourteenmen and seven dogs passed and returned within two yards from a nest and no snake was seenalthough the female. which guards the nest, could not have been far away.

  1.When a snake meets a potential enemy, itsprimary device is______________.

  A) avoiding any observation

  B) Finding a safe shelter

  C) giving a warning threat

  D) starting a quick attack

  2.The underlined phrase "dispense with all the preliminaries" in Paragraph I mostprobably means________________.

  A) the snakes combine all the previous three steps

  B) the snakes give up all the previous three steps

  C) che snakes follow all the previous steps one by one

  D) the snakes reverse the order of all the previous steps

  3.A snake is most aggressive when_______________.

  A) it meets a possible enemy

  B) it is caught when it is sleeping or sloughing

  C) it is disturbed unknowingly

  D) it seeks a partner in che mating season

  4.It is difficult to predict what would happen when a snake meets a manbecause____________.

  A) no one bas ever clearly known how he himself was bit

  B) man tends to be subjective when he describes his encounter with a snake

  C) the aggressiveness of the snakes differs according to diverse situations

  D) a snake does not begin co attack without provocation

  5. The author uses the example in the last paragraph m support his ideathat___________.

  A) snakes do not begin the aggressive act if it is not disturbed

  B) some snakes are more aggressive and more ready to attack

  C) it is hard to forecast whether and how snakes would attack

  D) snakes often conceal themselves as their principal defense

  参考答案:

  1.[A]首段第3句提到了蛇遇到可疑敌人时的行为模式:首先躲开对方的监视,第二步是寻找安全藏身处,第三是向对方发出警告,最后实施攻击,因此选项A为本题答案。选项B、C和D分别是对第二、第三和最后一步的近义替换,因此都不是正确答案。

  2.[B]首段最后一句中dispense with的前面提到过some stages may be omitted or combined,而下文提到attack almost at once,这税明dispense with应表示有些蛇不做前几个步骤,而立刻展开进攻,因此它的意思应等同于omit“免除,省略”,也即选项B中的give up。其他选项语法上都说得通,但是与下文的attackalmost at once不一致,因此都不是正确答案。

  3.[D]第2段首句中第2个分句的mate一词与选项D同义,因此选项D为本题答案。其他选项都在文中提到过,也是蛇会对敌人实施还击的情况,但是这三个干扰项和正确选项之间的区别就在于,文中没有提到在这些情况下“A snake is most aggressiv。(蛇最具有攻击性)”,因此本题要紧扣第2段首句和其中的peak这个单词。

  4.[C]第2段最后两句由So连接,显示倒数第2句是原因,最后一句是结果。选项C是对倒数第2句的概括,为本题答案。选项A和选项D与题干之间没什么关联,易排除;选项B虽然与该段倒数第2句的后一个分句意思相符,但它只是作为附加信息以说明蛇的个体行为差异很大,故也可排除。

  5.[C]第3段开头就有for example这个标志性的词组,表明这一句是为了支持上文的例子。结合第2段末句可知,第3段是为了证明其不可预测性的,故C正确。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:lzx

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018英语四级阅读习题:生活消费

下一篇:2018英语四级阅读习题:地理环境

关注官方微信
0元领取学习资料