四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:未来汽车

2018-01-12 10:42 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  Some pessimistic experts feel that the automobile is bound to fall into disuse. They see a day in the not-too-distant future when all autos will be abandoned and allowed to rust. Other authorities, however, thinkthe auto is here to stay. They hold that the car will remain a leading means of urban travel in the foreseeable future.

  The motorcar will undoubtedly change significantly over the next 30 years. It should become smaller, safer,and more economical, and should not be powered by the gasoline engine. The car of the future should be far more pollution-free than present types.

  Regardless of its power source, the auto in the future will still be the main problem in urban traffic congestion (拥挤). One proposed solution to this problem is the automated highway system.

  When the auto enters the highway system, a retractable (可伸缩的) arm will drop from the auto and make contact with a rail, which is similar to those powering subway trains electrically. Once attached to the rail,the car will become electrically powered from the system, and control of the vehicle will pass to a central computer. The computer will then monitor all of the car’s movements.

  The driver will use a telephone to dial instructions about his destination into the system. The computer will calculate the best route, and reserve space for the car all the way to the correct exit from the highway. The driver will then be free to relax and wait for the buzzer (蜂鸣器) that will warn him of his coming exit. It is estimated that an automated highway will be able to handle 10,000 vehicles per hour, compared with the 1,500 to 2,000 vehicles that can be carried by a present-day highway.

  练习题:

  Choose correct answers to the question:

  1. One significant improvement in the future car will probably be ________.

  A. its power source

  B. its driving system

  C. its monitoring system

  D. its seating capacity

  2. What is the author’s main concern?

  A. How to render automobiles pollution-free.

  B. How to make smaller and safer automobiles.

  C. How to solve the problem of traffic jams.

  D. How to develop an automated subway system.

  3. What provides autos with electric power in an automated highway system?

  A. A rail.

  B. An engine.

  C. A retractable arm.

  D. A computer controller.

  4. In an automated highway system, all the driver needs to do is ________.

  A. keep in the right lane

  B. wait to arrive at his destination

  C. keep in constant touch with the computer center

  D. inform the system of his destination by phone

  5. What is the author’s attitude toward the future of autos?

  A. Enthusiastic.

  B. Pessimistic.

  C. Optimistic.

  D. Cautious.

  1.[A] 推断题。从第2段首句可以看出第2段主要讲未来汽车的变化方向。该段第2 、3句说它将变得更小巧、安全、节能,给它提供动力的将不再是汽油发动机。而第3段也着重展望了未来汽车动力系统的新模式,故未来汽车一个最重要的改进就在于它的能量来源,故答案为A。

  2.[C] 事实细节题。第3段首句提到,未来的汽车仍将是令城市交通拥挤的主要问题而这也是作者最为关心的问题,C之相符。其他各项在文章中都提到过,但并非the main problem,故排除。

  3.[A] 事实细节题。文章第4段第1、2句提到,当汽车进入高速公路系统后,一只自动伸缩臂就会从车上伸下来,搭上一根铁轨,这根铁轨类似于为地铁列车提供电能的那些铁轨,一旦汽车连接到rail上,它就可以从中获得电能。因此A正确。

  4.[D] 事实细节题。最后一段首句提到,司机将通过电话发出指令,把目的地输入系统。由此可见,司机可以使用电话来告知系统他的目的地,故选D。A、B、C在文中没有提及。

  5.[C] 推断题。根据第2段和最后一段(特别是最后一句)不难看出作者对于汽车发展的前景持乐观态度,故选C。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018英语四六级考试综合辅导

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级阅读解题步骤

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:人与机器人

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:足球裁判

关注官方微信
0元领取学习资料