四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:犯罪

2018-01-10 15:06 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  Real policemen hardly recognize any resemblance between their lives and what they see on TV —if they everget home in time. There are similarities, of course, but the cops don't think much of them.

  The first difference is that a policeman's real life revolves round the law. Most of his training is in criminal law. He has to know exactly what actions are crimes and what evidence can be used to prove them in court. He has to know as a professional lawyer, and what is more, he has to apply it on his feet, in the dark and rain, running down an alley after someone he wants to talk to.

  Little of his time is spent in chatting to scantily-clad (穿衣不多的) ladies or in dramatic confrontationswith desperate criminals. He will spend most of his working life typing millions of words on thousands of forms about hundreds of sad, unimportant people who are guilty —or not —of stupid, petty crimes.

  Most television crime drama is about finding the criminal: as soon as he's arrested, the story is over. i real life, finding criminals is seldom much of a problem. Except in very serious cases like murders and terrorist attacks — where failure to produce results reflects on the standing of the police —little effortis spent on searching.

  Having made an arrest, a detective really starts to work. He has to prove his case in court and to do thathe often has to gather a lot of different evidence. So, as well as being overworked, a detective has to beout at all hours of the day and night interviewing his witnesses and persuade them usually against their own best interests, to help him.

  练习题:

  Choose correct answers to the question:

  1.The first sentence implies that ________.

  A.the life of the real policemen and that of the policemen on TV are entirely different

  B.the real policemen will find the similarities if they can get home in time

  C.the real policemen seldom can get home in time to watch TV

  D.the policemen shown on TV can always get home in time

  2.It is essential for a policeman to be trained in criminal law _____.

  A.so that he can catch criminals in the streets

  B.because many of the criminals he has to catch are dangerous

  C.so that he can justify his arrests in court

  D.because he has to know nearly as much about law as a professional lawyer

  3.The everyday life of a policeman or detective is ______.

  A.exciting and glamorous

  B. full of danger

  C.devoted mostly to routine matters

  D. wasted on unimportant matters

  4.When murders and terrorist attacks occur,the police______.

  A.prefer to wait for the criminal to give himself away

  B.make great efforts to try to track down their man

  C.try to make a quick arrest in order to keep up their reputation

  D.usually fail to produce results

  5.What’s the best title for the passage?

  A.Policemen and Detective

  B.Policemen’s Life-Fun and Fantasy

  C.The Real Life of a Policeman

  D.Drama and Reality

  1.[C] 推理判断题。本题考查对第1句的理解。if引出的条件状语从句前的破折号表明这个假设是相对于之前的看电视来说的,而不是相对于整句话的。该句特意用if作补充说明,暗示了一些附加的信息:真实生活中的警察通常很晚回家,连看电视都赶不上。由此可见,C是正确的理解。A说法过于绝对,与原文的hardly不符。

  2.[C] 推理判断题。本题考查内在的因果关系。从第2段第3句可以推断出答案,A毫无原文依据,原文中也并没有暗示B和D这两种因果关系。

  3.[C] 推理判断题。本题考查对长句的理解。根据第3段第2句可以推断出答案。本题最具干扰性的是B,按照常识,警察的工作通常都被认为很危险,但是第3段第1句由Little引出的倒装句表明了他们很少与亡命之徒交锋,并非充满危险,因此B不对;而D将在文中用来修饰people的unimportant拿来修饰“事情”,显然偷换概念,曲解原文。

  4.[B] 推理判断题。本题考查对复合句的理解。答题关键在于正确理解第4段最后一句,except引出的句子暗示警方只有在遇到特别严重的犯罪时追捕罪犯才会花费很大的气力,B符合文意。本题最具干扰性的是C,由本句第2个破折号后的内容可知此处主要强调“费不费劲”的问题,而C中的make a quick airest并未突显出原文的关键含义,不如B准确。

  5.[C] 主旨大意题。本文的重点是说瞀察们的现实生活,全文将这种现实生活与电视里面展现的作比较,是为澄清事实,故C可概括全文主题。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:禁止打猎

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习题库

关注官方微信
0元领取学习资料