四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:女人的地位

2018-01-10 14:58 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  It is not often realized that women held a high place in southern European societies in the 10th and 11th centuries. As a wife, the woman was protected by the setting up of a dowry (彩礼). Admittedly, the purposeof this was to protect her against the risk of desertion, but in reality its function in the social and family life of the time was much more important. The dowry was the wife’s right to receive a tenth of all her husband’s property. The wife had the right to with hold consent, in all transactions the husband wouldmake, and more than just a right; the documents show that she enjoyed a real power of decision, equal to that of her husband. In no case do the documents indicate any degree of difference in the legal status of husband and wife.

  The wife shared in the management of her husband’s personal property, but the opposite was not always true. Women seemed perfectly prepared to defend their own inheritance against husbands who tried to exceed their rights, and on occasion they showed a fine fighting spirit. A case in point is that of Maria Vivas. Having agreed with her husband Miro to sell a field she had inherited, for the needs of the household, she insisted on compensation. None being offered, she succeeded in dragging her husband to the scribe(法学家) to have a contract duly drawn up assigning her a piece of land from Miro’s personal inheritance. The unfortunate husband was obliged to agree, as the contract says, “for the sake of peace.” Either through the dowry or through being hot-tempered, the wife knew how to win herself, with the context of the family, a powerful economic position.ric illnesses including depression often do not manifest themselves until the late teens or early 20s.

  练习题:

  Choose correct answers to the question:

  1. A decimum was ________.

  A. the wife's inheritance from her father

  B. a gift of money to the new husband

  C.a protection of the wife’s right

  D. a written contract

  2. In the 10th and11th centuries in southern European, women’s social position was ______.

  A. higher than men’s

  B. as high as men’s

  C. lower than men’s

  D.never recognized

  3.The purpose of mentioning the case of Maria Vivas_____

  A.to show women had the same rights as,if not more than,their husband

  B.to prove hot-tempered woman held a powerful economic position

  C.to tell the readers the real situations in some countries

  D.to show the fight spirits of woman

  4.Could a husband sell his wife's inheritance?

  A. Yes, if she agreed.

  B. No, under no circumstances.

  C. Yes, whenever he wished to.

  D, Yes, if his father-in-law agreed.

  5. Which of the following is NOT mentioned as an effect of the dowry system?

  A. The husband had to share the power of decision in marriage.

  B. The wife could manage her husband’s personal property.

  C. The wife gained a powerful economic position.

  D. The wife would not be deserted by her husband.

  1.[C] 词义推断题。第1段第2句指出了 decimum的作用,即与“彩礼”相当,作为保护妇女的工具。第4句以 “The decimum was...”的句式指出其定义,综合这两句,可断定选项C正确。

  2.[B] 推理判断题。文章第1句就表明妇女当时的地位很高,第1段最后两句表明妇女与其丈夫的地位并无不同,是平等的,因此可以推断本题答案应为B。

  3.[A] 推理判断题。本题考查例子与观点的关系。该例子是为了证明其前面,即第2段开头两句的观点,选项A是对这两句话的总结。

  4.[A]推理判断题。本题考査从例子的推断。根据Maria Vivas的例子可确定答案,而且从第2段第4句中的Having agreed with her husband可推断售卖妻子继承的财产必须先征得妻子的同意,因此选项A正确。

  5.[D] 事实细节题。可用排除法找出答案。第1段倒数第2句可证明选项A正确,第2段首句可证明选项B正确,第2段末句可表明选项C正确,只有选项D太绝对。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:压力

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:心理健康

关注官方微信
0元领取学习资料