四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:气候

2018-01-08 09:10 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  A massive pool of warm ocean water is causing changes in the atmosphere that could produce unusual weather around ihc world in the next few months. the US National Weather Service reported on Monday.

  As a result of this phenomenon. known as El Nino, more rainfall than normal is likely this winter across some areas of the United States, with unusually warm or cold weather in other parts of the country.

  Currently the phenomenon is marked by a warm pool of water along the equator extending from the International Date Line nearly to the coast of South America. That water is nearly 4. degrees Fahrenheit above normal. explained Vernon Kousky of the climate center.

  This warm water "spreads almost a quarter of the way around the globe. So it's massive and it has an impact on our weather. It has a global influence... because it disturbs the atmosphere", said Dave Rodenhuis. director of the climate center.

  "E1 Nino is probably the most important climate event beyond the annual cycle of seasons", he added.

  Because the changes tended to be first noticed around Christmas, the phenomenon was given che name El Nino, which is Spanish for child, a term often used to refer to the baby Jesus.

  The phenomenon occurs every three to five years, sometimes in a mild form and sometimes strongly affecting weather patterns worldwide. Details of its cause are not fully understood, but when it occurs. unusually warm air can be pumped into Canada. Alaska and the northern United States. At the same time, conditions tend to be wetter than normal along the US Southeast Coast and the Gulf of Mexico. And the Atlantic and Caribbean hurricane season tends to be milder than usual.

  The strong El Nino of 1982-1983 was blamed for worsening the devastating drought in Africa, causing a series or severe winter storms to come ashore in California, spawning the first typhoon to strike French Polynesia m 75 years-followed by five more in Five months-deluging Peru and Ecuador with torrential rains and promoting the worst drought in two centuries in Australia.

  Overall damage was estimated at between $2 billion and $8 billion by a United Nations analysis and the death toll topped l,500 worldwide.

  1.El Nino can best be described as_________________.

  A) unusually long period of hot or cold weather

  B) unusual changes of weather around the world

  C) atmospheric change caused by warm ocean water

  D) rising temperature of the ocean water and atmosphere

  2.The warm water is affecting the weather globally because____________.

  A) its temperature is too much above normal

  B) it covers a vast area in the world

  C) it is one of the most important climate events

  D) its influence begins from the equator

  3.Which of the following is true about the naming, of El Nino?

  A) The name had something to do with Christianity.

  B) The name was given by a religious researcher.

  C) The name indicates that El Nino most usually happens around Christmas.

  D) The name implies that the first phenomenon of El Nino appeared in Spain.

  4.What is least known about El Nino. according to the passage?

  A) The climate changes caused by El Nino.

  B) The areas influenced by El Nino.

  C) How often El Nino happens.

  D) How El Nino is formed.

  5.What does the author warns to tell us about El Nino by the last two paragraphs?

  A) The UN’s concern about it.

  B) The measures taken against it.

  C) Its intensity.

  D) Its frequency.

  答案:

  1.对厄尔尼诺的最佳描述是______________。

  A)异乎寻常的长时间段的热冷天气

  B)世界各地异常的天气变化

  C)由温暖海水引起的大气变化

  D)海水和大气的升温

  [C]第2段首句开头表明this phenomenon就是E1 Nino,而this phenomenon指的是前段提及的“大量温暖的海水引起大气变化”这一现象,由此可见,选顶C是对厄尔尼诺现象最恰当的描述。

  2.温暖海水影响着全球的天气,因为________________。

  A)它的温度大大超出标准

  B)它在世界上占据了很大面积

  C)它是最重要的气候事件之一

  D) 它的影响从赤道开始

  [B]原文第4段第2句开头的it's massive and_表明暖水对全球气候产生影响是因为it's massive,由此可见,选项B为本题答案。第3段末句提及水温比正常高了4度,但作者没有说明这4度是否too much above normal,因此选项A不正确;选项C没有在原文提及。

  3.关于厄尔尼诺的命名,下列哪项是正确的?

  A)名字与基督教有一定关联。

  B)名字是由一位宗教研究人员取的。

  C)名字暗示了厄尔尼诺通常在圣诞节前后发生。

  D)名字暗示了第一次厄尔尼诺现象出现在西班牙。

  [D]原文第6段中的Christmas和baby Jesus都表明厄尔尼诺的命名与基督教有关,因此选项A为本题答案。选项B中的religious researcher,选项C中的most usually happens around Christmas和选项D中的the first... in Spain均难以从原文得到证实。

  4.根据文章,人们对厄尔尼诺了解最少的是_____________。

  A)气候变化导致厄尔尼诺(发生)

  B)厄尔尼诺影响到的地区

  C)厄尔尼诺隔多久发生

  D)厄尔尼诺是怎样形成的

  [D]原文第7段第2句开头的分句表明厄尔尼诺现象的成因仍不明了,因此选项D为本题答案。选项A在文章开头有讨论到,选项B在第7段有讨论到,在讨论这两点信息的时候,作者并未提及对它们了解甚少,因此这两个选项不是本题答案;第7段首句有提及这种现象每隔三到五年出现,故选项C也不正确。

  5.在文章最后两段,关于厄尔尼诺作者想要告诉我们的是__________。

  A)联合国对厄尔尼诺的关心

  B)对厄尔尼诺采取的应对措施

  C)厄尔尼诺的强度

  D)厄尔尼诺发生的频率

  [C]从原文倒数第2段开头的was blamed for...和这两段的用词及数字可以知道,这两段主要陈述了厄尔尼诺现象对全球气候的破坏,即它的破坏力,选项C的intensity意为“强度,剧烈的程度”,与两段的主题内容最接近,因此为本题答案。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:动物世界

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:商业

关注官方微信
0元领取学习资料