四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:地理环境

2018-01-08 09:07 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  Scattered around the globe are more than 100 small regions of isolated volcanic activity known to geologists as hot spots. Unlike most of the world's volcanoes. they are not always found at the boundaries of the great drifting plates that make up the earth's surface; on the contrary, many of chem lie deep in the interior of a plate. Most of the hot spots move only slowly, and in some cases the movement of the plates past them has left trails of dead volcanoes. The bot spots and their volcanic trails are milestones that mark the passage of the plates.

  That the plates are moving is now beyond dispute. Africa and South America. for example. are moving away from each other as new material is injected into the sea floor between them. The complementary coastlines and certain geological features that seem to span the ocean are reminders of where the two continents were once joined. The relative motion of the plates carrying these continents has been constructed in detail, but the motion of one plate with respect to another cannot readily be translated into motion with respect to the earth’s interior. It is not possible to determine whether both continents are moving in opposite directions or whether one continent is stationary and the other is drifting away from it. Hot spots. anchored in the deeper layers of the earth, provide the measuring instruments needed to resolve the question. From an analysis of the hot-spot population it appears that the African plate is stationary and that it has not moved during the past 30 million years.

  The significance of hot spots is not confined lo their role as a frame of reference. It now appears that they also have an important influence on the geophysical processes chat propel the plates across the globe. When a continental plate comes to rest over a hot spot. the material rising from deeper layer creates a broad dome. As the dome grows, it develops deep fissures (cracks); in at least a few cases the continent may break entirely along some of these fissures, so that the hoc spot initiates the formation of a new ocean. Thus just as earlier theories have explained the mobility of the continents, so hot spots may explain their mutability (inconstancy).

  1.We can learn from che first paragraph that_____________.

  A. there are no volcanic activities on hoc spots

  B. most hoc spots are located in the inner part of a plate

  C. hot spots usually lie. at che boundaries of drifting plates;

  D. the passage of plates through hot spots will leave dead volcanoes

  2.The author believes that_____________.

  A) the motion of the plates corresponds to thar of the earth's interior

  B) the geological theory about drifting plates has been proved to be true

  C) the hot spots and the plates move slowly in opposite directions

  D) the movement of hot spots proves the continents are moving apart

  3.That Africa and South America were once joined can be deduced from the fact that_________.

  A) the two continents are still moving in opposite directions

  B) they have been found to share certain geological features

  C) the African plate has been stable for 30 million years

  D) over 100 hot spots are scattered all around the globe

  4.The hot spot theory may prove useful in explaining__________.

  A) the structure of the African plates.

  B) the revival of dead volcanoes.

  C) the mobility of the continents.

  D) the formation of new oceans.

  5.The passage is mainly about______________.

  A) the features of volcanic activities

  B) the importance of the theory about drifting plates

  C) the significance of hot spots in geophysical studies

  D) the process of the formation of volcanoes

  答案:

  1.从文章第一段我们可以知道,_____________。

  A)在热点没有火山活动

  B)大多数的热点位于板块内部

  C)热点通常位于漂移板块的边界处

  D)板块经过热点后会留下死火山

  [B]根据题干直接查找到第1段。第2句第2个分句提到“其中很多位于板块内部的深处”,而表达同样含义的是B选项。该段第1句指出,这些互不相连、发生火山运动的小地区,地质学家称之为热点,可见A项错误。选项C与第2句第1个分句的内容相反。倒数第2句提到“在某些情形下,板块移动经过热点留下死火山的痕迹”,即不是所有板块移动都会留下死火山的痕迹,故D错。

  2.作者相信______________。

  A)板块运动与地球内部是一致的

  B)若干漂移板块的地质学理论被证明是正确的

  C)热点与板块向相反方向缓慢移动

  D)热点的移动证明了大陆在相互远离

  [B]文章第2段的开头指出That the plates are moving is now beyond dispute。beyond dispute意为“毋庸置疑”,故答案选B项。从第2段第4句的“但是一个板块相对于另外一个板块的运动不能被顺理成章地解释成板块与它相对于地球内部的运动”,可排除A项。

  3.可以从_________________的事实,推断非洲和南美洲曾经是连接在一起的。

  A)两个洲仍然向相反方向移动

  B)人们发现两个洲拥有某些共同的地质特征

  B)非洲板块3千万年来一直保持稳定

  D)超过100个热点散步在全球

  [B]从第2段的第3句可知,非洲和南美洲曾经连接在一起的证据有两个——海岸线所具有的互补的特征(complementary coastlines)及某些地质特点(certain geological features)。B项符合后者,故为正确答案。

  4.热点理论可能在解释___________时被证明是有用的。

  A)非洲板块的结构

  B)死火山的复活

  C)大洲的可动性

  D)新海洋的形戒

  [D]关于hot spot theory的作用,除了第2段提到的参照作用外,第3段论及的另一个重要作用在于它能够推动扳块在地球表面漂移(propel the plates across the globe),从而引发了新海洋的形成(initiates the formation of a new ocean)。故答案选D项。

  5.文章主要是关于_______________。

  A)火山活动的特征

  B)漂移板块理论的重要性

  C)热点在地理物理学研究中的意义

  D)火山形成的过程

  [C]全文三个段落主要是围绕“热点对于地球物理学研究的意义”而展开的。故答案选C项。全篇共三段,第l段讲的是hot spots的定义与分布,第2段讲hot spots在大陆板块移动中的参照作用,第3段讲hot spots引起新海洋形成的地球物理意义。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:自然环境

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:动物世界

关注官方微信
0元领取学习资料