四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:自然环境

2018-01-08 09:02 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  “The world's environment is surprisingly healthy. Discuss.”If that were an examination topic, most students would tear it apart. offering a long list of complaints: from local smog (烟雾) to global climate change, from the felling(砍伐) of forests to the extinction of species. The list would largely be accurate,the concern legitimate. Yet the students who should be given the highest marks would actually be those who agreed with the statement. The surprise is how good things are, not how bad.

  After all. the world's population has more than tripled during this century, and world output has risen hugely. so you would expect the earth itself to have been affected. Indeed, if people lived, consumed and produced things in the same way as they did in 1900 (or 1950. or indeed 1980), the world by now would be a pretty disgusting place: smelly, dirty. toxic and dangerous.

  But they don't. The reasons why they don't. and why the environment has not been ruined. have to do with prices. technological innovation, social change and government regulation in response to popular pressure. That is why today's environmental problems in the poor countries ought. in principle, to be solvable.

  Raw materials have not run out. and show no sign of doing so. Logically. one day they must: the planet is a finite place. Yet it is also very big. and man is very ingenious. What has happened is chat every time a material seems to be running short, the price has risen and. in response. people have looked for new sources of supply, tried to find ways to use less of the material, or looked for a new substitute. For this reason prices for energy and for minerals have fallen in real terms during the century. The same is true for food. Prices fluctuate, in response to harvests. natural disasters and political instability; and when they rise, it takes some time before new sources of supply become available. But they always do. assisted by new farming and crop technology. The long-term trend has been downwards.

  It is where prices and markets do not operate properly that this benign (良性的) trend begins to scumble, and the genuine problems arise. Markets cannot always keep the environment healthy. If no one owns the resource concerned. no one has an interest in conserving it or fostering it: fish is the best example of this.

  1.According to the author, most students_________________.

  A) believe the world's environment is in an undesirable condition

  B) agree that the environment of the world is not as bad as it is thought to be

  C) get high marks for their good knowledge of the world's environment

  D) appear somewhat unconcerned about the state of the world's environment

  2.The huge increase in world production and population________________.

  A) has made the world a worse place to live in

  B) has had a positive influence on che environment

  C) has not significantly affected the environment

  D) has made the world a dangerous place to live in

  3.One of the reasons why the long-term trend of prices bas been downwards is that__________.

  A) technological innovation can promote social stability

  B) political instability will cause consumption io drop

  C) new farming and crop technology can lead to overproduction

  D) new sources are always becoming available

  4.Fish resources are diminishing because_________________.

  A) no new substitutes can be found in large quantities

  B) they are not owned by any particular entity

  C) improper methods of fishing have ruined che fishing grounds

  D) water pollution is extremely serious

  5.The primary solution to environmental problems is_______________.

  A) to allow market forces to operate properly

  B) to curb consumption of natural resources

  C) to limit the growth of the world population

  D) to avoid fluctuations in prices

  答案:

  1.作者认为,大部分学生__________________。

  A)相信全球环境现在是糟糕的

  B)同意全球环境没有人们想象的那么糟糕

  C)在关于全球环境知识上掌握得很好,取得了很高的分数

  D)对全球环境表现出不关心的态度

  [A]根据文章第1段前两句“如果以《全球环境状况非常好》作为考试题,大多数学生会将试卷撕碎,并列出一大堆的抱怨,从烟雾到全球气候变暖,从砍伐森林到物种灭绝”,由此可推断,大多数学生认为全球环境并不令人满意。因此,A正确。

  2.世界生产力和人口的激增,_________________。

  A)使得这个世界的居住环境更加糟糕

  B)已经对环境造成了正面的影响

  C)并没有严重地影响环境

  D)使得世界的居住环境更加危险

  [C]根据文章第2段全段和第3段首句“本世纪,全球人口增加了三倍多,全球产量也有巨大的增长,因此你可能会认为地球会受到影响。的确.如果人们还像1900年或1950年甚至1980年那样居住,消费和生产,那么到现在,地球很可能是一个令人厌恶的地方但人们没有这样做”,注意此处的虚拟语气,由此可推断产量和人口的增加并没有对全球环境造成太大的影响,故此,应选C。

  3.从长期来看,价格是下降的,其中的一个原因是_____________。

  A)技术创新促进了社会稳定型

  B)政治的不稳定性会导致消费下降

  C)新的农耕和作物技术会导致过度生产

  D)总能获得新的资源

  [D]根据文章第4段第4、5句“每次当一种资源似乎就要匮乏时,价格就会上升,相应地,人们会寻找新的资源,想方设法找到节省资源的方法或者寻找新的替代品。正因为如此,本世纪能源和矿产品的价格实质上已经下降了一,故应选D。

  4.鱼类资源在减少,因为___________________。

  A)没有大量的新替代品

  B)鱼类资源不属于任何一个实体

  C)不当的捕鱼方法损坏了渔区

  D)水质污染非常严重

  [B]根据文章最后一段第2、3句“市场并不能总是保持环境的健康发展。如果相关的资源不属于任何人,人们就没有兴趣保护它、培养它。鱼类资源就是一个最好的例子”,因此,可推断B正是鱼类减少的原因。

  5.解决环境问题的主要办法是_________________。

  A)让市场力量恰当地运作

  B)减步自然资源的消耗

  C)限制世界人口增长

  D)避免价格波动

  [A]根据文章展后一段第1句“在价格和市场手段不能正常运转的地方,这种良性的趋势就会动摇,就会出现环境能源等问题”,故此,让市场价格手段正常地发挥作用才是解决环境问题的方法,A与文章的意思相符,故而正确。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:气候环境

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:地理环境

关注官方微信
0元领取学习资料