四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:科技

2018-01-04 10:33 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  To live in the United States today is to gain an appreciation for Dahrendorf’s assertion that social change exists everywhere. Technology, the application of knowledge for practical ends, is a major source of social change.

  Yet we would do well to remind ourselves that technology is a human creation; it does not exist naturally.A spear or a robot is as much a cultural as a physical object. Until humans use a spear to hunt game or a robot to produce machine parts, neither is much more than a solid mass of matter. For a bird looking for an object on which to rest, a spear or robot serves the purpose equally well. The explosion of the Challenger space shuttle and the Russian nuclear accident at Chernobyl drive home the human quality of technology;they provide cases in which well-planned systems suddenly went haywire(变得混乱) and there was no ready hand to set them right. Since technology is a human creation, we are responsible for what is done with it. Pessimists worry that we will use our technology eventually to blow our world and ourselves to pieces. But they have been saying this for decades. and so far we have managed to survive and even flourish. Whether we will continue to do so in the years ahead remains uncertain. Clearly, the impact of technology on our lives deserves a closer examination.

  Few technological developments have had a greater impact on our lives than the computer revolution. Scientists and engineers have designed specialized machines that can do the tasks that once only people could do.There are those who assert that the switch to an information-based economy is in the same camp as other great historical milestones, particularly the Industrial Revolution. Yet when we ask why the Industrial Revolution was a revolution, we find that it was not the machines. The primary reason why it was a revolutionary is that it led to great social change. It gave rise to mass production and, through mass production, to a society in which wealth was not confined to the few.

  In somewhat similar fashion, computers promise to revolutionize the struccure of American fife, particularly as they free the human mind and open new possibilities in knowledge and communication. The Industrial Revolution supplemented and replaced the muscles of humans and animals by mechanical methods. The computer extends this development to supplement and replace some aspects of the mind of human beings by electronic methods. n is the capacity of the computer for solving problems and making decisions that represents its greatest potential and that poses the greatest difficulties in predicting the impact on society.

  1. A spear or a robot has the quality of technology only when it_____________.

  A) is used both as a cultural and a physical object

  B) serves different purposes equally well

  C) is utilized by man

  D) can be of use co both man and animal

  2. The examples of the Challenger and Chernobyl cited by the author serve to show that_________________.

  A) if not given close examination, technology could be used to destroy our world

  B) technology is a human creation, so we are responsible for it

  C) technology usually goes wrong, if not controlled by man

  D) being a human creation. technology is liable to error

  3. According to the author. the introduction of the computer is a revolution mainly because__________________.

  A) the computer has revolutionized the workings of the human mind

  B) the computer can do the tasks that could only be done by people before

  C) it has helped to switch to an information technology

  D) it has a great potential impact on society

  4. By using the phrase "the human quality of technology" (Line 7, Para. 2), the author refersto the fact that technology_______________.

  A) has a great impact on human life

  B) has some characteristics of human nature

  C) can replace some aspects of the human mind

  D) does not exist in the natural world

  5. The passage is based on the author's_______________.

  A) keen insight into the nature of technology

  B) prejudiced criticism of the role of the Industrial Revolution

  C) cautious analysis of the replacement of the human mind by computers

  D) exaggerated description of the negative consequences of technology

  答案:

  1.长矛和机器人只有在什么时候才有技术含量?

  A)它们被用作文化和物理实体的时候。

  B)它们能同样满足不同的需要的时候。

  C)它们被人类所利用的时候。

  D)它们可以被人类和动物所利用的时候。

  [C]第2段第3句提到,除非人们用矛去捕获猎物或用机器人去生产机器零件,否则二者都只不过是硬梆梆的物体而已。也就是说只有这些东西为人类所用的时候,它们才具有科技含量,C正确。其他选项利用原文个别信息,胡乱拼凑而成,不符题意。

  2.作者引述了挑战者和切诺比的例子是为了论证_________________。

  A)如果技术没有经过严密的检查,就告被用来摧毁我们的世界

  B)技术是人类创造出来的,所以我们应该对它们负责

  C)技术如果不受人类控制的话通常会出问题

  D)技术是人类创造出来的,容易出错

  [D]根据题干关键词the Challenger and Chernobyl查找到第2段第5句。该句提到,美国挑战者号航天飞机的爆炸以及俄罗斯切尔诺贝利核泄露事件彻底暴露了技术的人为性特征。也就是说技术是人为创造出来的,容易出问题,D正确。B虽然文中有所提及,却不是作者举例要说明的问题,A.C在原文中找不到依据。

  3.作者认为,电脑的引入是一种革命,主要的原因是____。

  A)电脑大大改变了人类的工作

  B)电脑现在可以做以前只能由人来做的工作

  C)电脑帮助促成了信息技术

  D)电脑对社会有很大的潜在影响力

  [D]第3段倒数第2句提到,工业革命之所以是一场革命,原因不在于机器的革新,主要原因是工业革命引发了巨大的社会变化,因此D正确。其他三个选项为这一变化的某一具体表现,不够全面,因此排除。

  4.作者使用了“技术的人为性”(第2段第7行),指的是技术____。

  A)能对人类生活产生很大的影响

  B)有着一些人性的特点

  C)可以取代人类思维的某些方面

  D)在自然世界中不存在

  [B]根据题干查找到第2段,本词组所在句以两个技术事件说明技术的人为性特征,即技术同人性一样,存在弱点,B正确。

  5.文章是建立在作者____的基础之上的。

  A)对于技术本质的精辟洞察力

  B)对于工业革命作用带有偏见的批判

  C)对干人类思维被电脑取代的谨慎分析

  D)对技术的负面影响的夸张描述

  [A]本题可用排除法。B中的“批判”,C中的“人类思维被电脑取代”在原文找不到作者的相关观点;虽然文中提及科技带来负面的东西,却没有对技术的负面影响进行夸大的描述,此三项均可排除,A正确。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:声音处理

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:视力研究

关注官方微信
0元领取学习资料