四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:社会生活

2018-01-04 09:41 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  Why are so many people unhappy in their jobs? There are two primary reasons. First, some people are convinced that earning a living is wasting time that they could spend enjoying themselves or uncovering their true talents.

  If this is the case with you, recall your last long vacation. Was it two weeks of complete enjoyment? Morelikely it was a week and a half of fun in the sun, with another half a week or "Boy. I can't wait to get back to work.”While all work and no play is not good, all play and no work is disastrous. We need to feel we are accomplishing something. We also need some form of order in our lives.

  The second and perhaps more prevalent reason for people not to like their work is that they feel trapped. Once you've been at a company for five years and have a spouse, a mortgage and a child, you often feel youhave very little choice about jumping ship if things aren't turning out as you'd planned. A steady paycheck can be the biggest manacle of all. People resent having to do something because they have no other choice.

  If you find yourself resenting your job because you can't afford to quit. it may be time to prepare what one career counselor humorously calls a "cyanide capsule". He recalls spy movies in which the secret agent bas such a capsule hidden somewhere on his body. If he's captured and tortured unbearably. he has an option. And having an option gives him the strength to hold on a little longer in the hope that the situation may change.

  Rather than cyanide, your option takes the form of an up-to-date resume. You might also take a weekly glance through the help-wanted section, and make some visits to industry functions where low-key networking can take place. You're not giving up your current job. Rather. you are providing yourself with an option. Ifthings get unbearable at work. you could jump ship. Being in this position can do wonders for your attitude. It allows you to enjoy your work Since, in reality, you are t.bere only because you want to be.

  At the core of adopting a positive attitude to your workplace is, above all, assuming responsibility for your own situation. Most people feel controlled by their environment. but they really aren’t. They have toleam to manage that environment so they can get from it what they need.

  1.What do we most likely want during a long vacation, according to the author?

  A) To extend the vacation as long as possible.

  B) To gain a balance between work and play.

  C) To go back to work as soon as possible.

  D) To relax completely. free from worry.

  2.It is indicated in the passage that most people dislike their jobs because_____________.

  A) going to work is wasting their time

  B) they can't feel fulfilled in their jobs

  C) they are confined to the jobs tightly

  D) pay seldom corresponds with work

  3.When one considers changing job.the biggest difficulty is______________.

  A) leaving a company and a good boss

  B) reducing che family burden

  C) giving up a stable income

  D) drawing up a better plan for the future

  4.The author suggests that, by having a "cyanide capsule" at work, one will______________.

  A) find a satisfactory job soon

  B) be as brave as the hero in spy movies

  C) be more tolerant with the present job

  D) have the courage to give up the unbearable job

  5.You will change your attitude towards your job when________________.

  A) you are provided with the chance to choose

  B) you are responsible for your present job

  C) you get ready your up-to-date resume

  D) you get what you need from your job

  答案:

  1.作者认为,我们在放长假的时候最可能想要做什么?

  A)尽可能地延长假期。

  B)在工作与玩乐之间找到平衡点。

  C)尽快回去工作。

  D)完全地放松,没有任何忧虑。

  [B] 第2段最后三句表明作者认为干活和玩乐应该并行,不能光干活,也不能光玩乐,由此可见,选项B为本题答案。其他选项与作者观点相反,因此都不正确。

  2.文章指出,大部分人都不喜欢自己的工作,因为____________。

  A) 上班工作是在浪费自己的时间

  B) 他们的工作不能带来满足感

  C) 他们完全给工作困住了

  D)收入与工作不成正比

  [C] 原文在首段和第3段分别提到两个人们不喜欢他们的工作的原因,其中第3段提到的第2个原因是more prevalent reason,由此可见,正确选项应与第2个原因同义,选项C是它的近义替换,为本题答案。进项A是第1个原因,但不符合题干most people的要求;选项B和D在原文均未提及。

  3. 当一个人在考虑抉工作时,最大的困难是______________。

  A)离开一间公司和一个好老板

  B)减少家庭负担

  C)放弃稳定的收入

  D)为未来做更好的计划

  [C] 第3段倒数第2句表明最大的困难是steady paycheck,即放弃稳定的收入最困难,因此本题答案为选项C。接他三个选项均未提及,与“最大的”困难无关。

  4. 作者建议,工作的时候有了“氰化物胶囊”。你就可以____________。

  A)很快找到一份理想的工作

  B)像间谍片里的主人翁一样勇敢

  C)更加能够容忍现在的工作

  D) 有勇气放弃一份无法忍受的工作

  [C]作者在第4段首句首先提到“cyanide capsule”,然后在第2、3句对此做出了解释,第4句对cyanide capsule的作用做了总结,选项C是对第4句中的hold on a little longer的近义改写,因此为本题答案。

  5.在什么时候你会改变对工作的态度?

  A)当你有机会做选择的时候。

  B)当你对现在的工作很负责的时候。

  C)当你准备好最新的简历的时候。

  D)当你从工作中得到了你需要的东西的时候。

  [A]第5段倒数第2句表明being in this position就能改变一个人的态度,而this position指的是上文提到的“为自己提供一种选择”。这样,在无法忍受的时候还可以有另一个选择,由此可见,选项A为本题答案。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:员工福利

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:体育休闲

关注官方微信
0元领取学习资料