四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:商业经济

2018-01-04 09:38 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  Gift certificates, or rather their high-tech new replacements. gift cards (certificates in the form of credit cards). are America's most popular present. They spare gift-givers the strain of choosing anything specific. and recipients the horror of having to keep the result. Retailers like them too, because they are quite profitable. But like most goods in the recession, they have become harder to shift, prompting some radical redesigns.

  Gift cards are profitable because retailers receive money for them up from, and around 10% of them are never redeemed (收回), according to Lew Paine of the GFK Group, a market-research firm. When people do use them. they often spend more than the amount given. on products with highmargins.

  But sales of gift cuds were down by around 6% last year in America, to about $25 billion, partly because discounts in stores were so steep that customers naw more value in buying merchandise directly. Bankruptcies among retailers also scared people away from gift cards, for tear that scores would not be around to honour them. Some financial-services companies that offer gift cards which can be used in various stores, including Visa and American Express, came under fire for charging monthly maintenance fees on unspent balances.

  Analysts expect another tough holiday season for gift cards this year. Sales will be down by about 5%, projects Archstone Consulting, which studies the business. Retailers arc trying to counter this decline by making gift cards more attractive. One approach is fo add nifty(俏皮的) packaging. Target, for example,is selling gift cards that double as wind-up toys or play recorded greetings. Other retailers have launched schemes that let people e-mail one another electronic gift certificates, which the recipients can then print out for use.

  Some retailers have even given gift cards away in an effort to drum up business. Neiman Marcus. for example, sent $50 gift cards to prolific customers to entice them back for further sprees. Target will give a $l0 gift card to people who spend $l00 before noon on the Friday after Thanksgiving, which is considered thestart of the holiday shopping season. Such handouts can be cheaper than sha~p store-wide discounts. which proved devastating to profits last year. Expiry dates add a sense of urgency, which retailers are eager tofoster.

  But many customers also have a crafty streak. Bargain-hunters are flocking to eBay and other websites to buy discounted, second-hand gift cards for their own use. eBay is thought to sell around 100,000 gift cardsevery month. PlasticJungle.com and other sites where people sell unwanted gift cards at discounts, as highas 40% are one pan of the gift-card business which has boomed of late.

  1. One of the reasons for the popularity of gift cuds lies in that gift-givers don't have to worry about______________________.

  2. What's che drawback of gift cards when the economy is in recession?

  3. Some companies that offer gift cards were severely affected last year because_________.

  4. How do retailers respond to the decline of sales of gift cards?

  5. Retailers gave om handouts to promote consumption. but their efforts turned out__________.

  答案:

  1.[scoosing anything specific/shoosing gifts]

  [定位]第1段第1-2句。

  解析:原文spare gift-givers the strain中spare意为“使免遭”,对应题干gift-givers don't have to worry about,本题答案应在介同of之后找,即choosing anything specific,填choosing gifts也对。

  2.[They are harder to shift.]

  [定位]第1段最后一句。

  解析:第1段先讲礼卡给送礼、收礼之人及零售商带来的一些好处,紧接着以But 进行转折,指出礼卡在经济大萧条时期遇到的问题——难以转换,即They are harder to shift,为本题答案。

  3.[they charged monthly maintenance fees on unspent balances]

  [定位]第3段最后一句。

  解析:severely affected是对原文came under fire的同义改写,原句for后面的内容即是需要填入空格处的原因,照抄原文即可。

  4.[By making gift cards more attractive.]

  [定位]第4段第3句。

  解析:respond to the decline 相当于原文中的counter this decline,原文by后面引出的是零售商采取的方法,即题干所问,故为答案。

  5.[to be devastating to profits]

  [定位]第5段倒数第二句。

  解析:该段提到零售商为了招揽生意,甚至给消赞者赠送礼卡。该段倒数第二句指出零售商这一做法产生的后果,即对利润造成了相当程度的影响。题干中turned out和原文proved表达相同的意思“被证明是”,proved后的内容照搬即可。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年6月大学英语四级协议班

课程构成:导学+基础模块+冲刺课程+全真模拟+作文预测+考前点睛

课程特色:PC端、移动端、无限次数观看课程、电子讲义。                

¥199
2018年6月大学英语六级协议班 ¥199
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:支付方式

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:员工福利