四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:大学教育

2018-01-03 13:57 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  Now that we have doubled the number of young people arttending college, a diploma cannot even guarantee a job. The most charirable conclusion we can reach is that college probably has very little, if any, effect on people and things at all. Today, the false premises are easv to see:

  First,college doesn't make people intelligent, ambitious, happy or liberal. It's the other way around. Intelligent, ambitious, happy, liberal people are arttracted to higher education in the first place.

  Second,college can't claim much credit for the learning experiences that really change students while theyare there. Jobs, history, and most of all. the sheer passage of time, have as big an impact as anything even indirectly related to the campus.

  Third, colleges have changed so radically that a freshman entering in the fall or 1974 can't be sure to gain even the limited value research studies assigned to colleges in the 60s. The sheer size of undergraduate campuses of the 1970s makes college even less stimulating now than it was 10 years ago. Today even motivated students are disappointed with their college courses and professors.

  Finally,a college diploma no longer opens as many vocational doors.Employers are beginning to realize thatwhen they pay cxtra for someone with a diploma, they are paying only for an empty credential. The fact is that most of the work for which employers now expect college training is now or has been capably done in the past by people without higher education.

  College, then, may be a good place for those few young people who are really drawn to academic work. who would rather read than eat, but it has become too expensive, in money, time, and intellectual effort to serve as a holding pen for large numbers of our young. We ought to make it possible for those reluctant, unhappy students to find alternative ways of growing up, and more realistic preparation for the years ahead.

  1.What does the author think of college nowadays'?

  2.Jobs or anything indirectly related to college can also_______________________.so college can't deserve much credit for what students achieve.

  3.Compared with the colleges in the 1970s, those in the l960s were___________________.

  4.Employers now begin to realize that a college diploma is no more than a(n)______________.

  5.For the young people who would prefer to read rather than eat,college may be_________________.

  答案:

  1.[It has very little effect on people and things./Ineffective.]

  [定位]根据题干中college和nowadays定位到首段。

  解析:原文首段描述了大学的一些现状,并得出结论“即便大学能对人和事有所影响,这影响也是微乎其微的”,that从句中的内容即为答案,也可概括为Ineffective。

  2.[have a big impact on students]

  [定位]根据anything indirectly related to和much credit定位到第3段。

  解析:原文中先说结果(学校不应当邀功请赏)后阐述原因,空格中需填人原因部分。题干中的主语Jobs or anything... to college可在原文第3段第2句找到相同的表述,此处只需将原文have as big an impact as改写为have a big impact on students即可。

  3.[more stimulating]

  [定位]根据题干中the l970s定位到第4段。

  解析:题干中的1960s是原文中in years ago的同义替换。原文说“70年代本科院校的规模使大学比10年前更加令人兴奋不起来”,由此可知,60年代的大学更让学生感到兴奋。故应把原文中的less stimulating改为more stimulating即为答案。

  4.[empty credential]

  [定位]根据题干中employers和college diploma定位到倒数第二段第2句。

  解析:原文提到雇主们开始意识到给有文凭的人付更多的工资不过是因为雇员持有一张空洞的学历证书,可知在他们看来文凭只是空洞的学历证,题干中的no more than对应原文中的only for,介词for后的内容为答案。

  5.[a good place]

  [定位]根据read rather than eat定位到最后一段首句。

  解析:原句结构为College... may be a good place for...题干中的would prefer to对应原文中的would rather,空白处需要一个名词(词组)作表语,故a good place为答案。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:文化风俗

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:文明驾驶

关注官方微信
0元领取学习资料