四级备考 六级备考 经验交流 模拟试题 历年真题 每日一练

消单词 精品试听 直播课程 名 师 热推课程 精品图书

首页 > 备考辅导 > 阅读 >

2018年6月英语六级阅读练习:娱乐

2018-01-03 13:53 来源:文都网校 阅读()

  英语六级阅读要靠理解与词汇掌握,我们在做题时,一定要端正心态,不要急躁,先弄清后面的题目内容,了解文章类型,再根据阅读问题有选择性的阅读文章,可以有效提升我们的做题时间与正确率,本文小编为大家整理了一篇阅读,实际操练吧!

  Sitting in a back room at London's Barbican ans center, which is hosting the Game On Exhibition,Henry Jenkins delivers a line that would have jaws dropping in any gathering of the rich and famous.

  "I think games are going to be the most significant art form of the 2lst century," he says.

  It is, you might think, exactly what would be expected of someone introduced as "a professor of gaming."

  But Jenkins is much more than that. He is the director of a graduate program in comparative media studies at Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston, which also covers film, television and other mass media. "Games are a significant but not the primary focus of the program," he says.

  "Our approach has been to integrate games more fully into the study of media, rather than apply them in one specialized field."

  The problem is that video games have yet to achieve respectability. They are often seen roughly of equal status with pornography (色情资料),providing instant contentment for the sort of people no one would invite to a dinner party.Practically everyone plays video games,but you may feel guilty if you are caught at it.

  But things did not go exactly to plan. Jenkins wrote:"We were trying to start a conversation about gender,about the opening up of the girls game market, about the place of games in ‘boy culture', and so forth. But all the media wants 10 talk about is video-game violence."

  The media madness reached new heights following the Columbine highschool massacre, which looked like something out of a first-person shooter.

  He says: "the question is not whether video games are violent-obviously all story-telling traditions haveincluded violence and aggression-the question is:‘What are games saying about violence?' Medieval epics are full of violence, and there's a lot of blood-letting-but such stuff would never get approved for a mainstream game title."

  "The difference in films is that periodically the fighting stops, you bury your head, and you remember whowas lost. That forces you to think about the consequences of violence. And games are starting to introducesomething similar,like mourning the dead. It's not beyond the industry to say something thoughtful aboutviolence."

  1.According to Jenkins, games are________________of the graduate program in comparative mediastudies but are not its primary concentrtion.

  2.If you are caught playing at video games, you will feel ashamed, because they are often regarded as something like_____________.

  3.Jenkins and his staff try to start a conversation about games from new perspectives, but the media only want to focus on____________.

  4.If the stuff that is full of violence and blood-letting was used for a mainstream game title, it would_______________________.

  5.Jenkins thinks that the difference between films and games is that in films you will be compelled to consider________________.

  答案:

  1.[a significant focus]

  [定位]根据comparative media studies查找到第4段。

  解析:第4段末句讲到Jenkins说游戏是这个项目的一个重要部分,但并不是主要的研究内容。而此句中的the program指的是上句中提到的比较传媒研究领域的一个研究生项目,所以本题答案为a significant focus。

  2.[pornography]

  [定位]根据caught和playing at video games查找到第6段最后两句。

  解析:第6段末句提到,玩视频游戏时要是被别人发现了,你就会觉得问心有愧似的,原因是上一句说的“人们常常把视频游戏看做是与色情文学一样的东西”,因此,本题答案为pornography。

  3.[video-game violence]

  [定位]根据try to start a conversation查找到第7段。

  解析:第7段末句Jenkins写道他们试图发起一场有关性别、有关开拓女孩游戏市场等等的讨论,可是所有媒体仅仅只想讨论视频游戏中的暴力问题。题干中的focus on为原文该句中talk about的同义转换,所以答案为video-game violence。

  4.[never get approved]

  [定位]根据题干中的blood-letting和mainstream game title查找到倒数第2段末句。

  解析:空白处需要填人谓语成分,题干是对原文末句的同义改写,题干中的it指代原文中的such stuff,所以原文该句中would后的never get approved为答案。

  5.[the consequences of violence]

  [定位]根据题干中的the difference和films查找到原文末段前两句。

  解析:空白处需要名词或名词短语,题干是关天电影不同于视频游戏的地方,与原文末段前两句的内容相对应,题干中的compelled对应原文中的forces,而consider是think about的同义替换,所以其后的宾语the consequences of violence为答案。

  以上就是小编为大家介绍的相关信息,希望对大家有帮助。想了解更多四六级备考课程备考资讯,请点击文都网校四六级资讯站查询!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口>>>

文都名师助力通关2018年6月四六级考试
2018年6月大学英语四级畅学通关班 2018年6月大学英语六级畅学通关班

     编辑推荐

热点聚焦 备考交流

2018年6月英语四级基础备考指导

2017年12月四六级考试成绩核查办法

2018年6月四六级作文复习三大方法

2017年12月英语四六级考试成绩查询时间

2018年6月英语四六级记单词小技巧

2017年12月英语四六级成绩单查询真伪

英语六级考试是什么水平?

英语四六级准考证号怎样推算?

 

责任编辑:hjy

大学英语四六级网上课程热报班次

次名称 班次特点 活动

2018年12月大学英语四级全程班

课程构成:前基础阶段+基础阶段+强化模块阶段+真题解析冲刺阶段

课程特色:PC端、移动端、无有效期内自由看。

¥150
2018年12月大学英语六级全程班 ¥150
>>>查看更多四六级课程<<<

四六级免费在线咨询

文都四六级交流群

文都四六级QQ群437058182486117399517034650

 

上一篇:2018年6月英语六级阅读练习:生活方式

下一篇:2018年6月英语六级阅读练习:教育

关注官方微信
0元领取学习资料